Pro-Ject Audio 6 Perspex Balanced: draaitafel die gebalanceerd kan worden aangesloten

Draaitafel 6 PerspeX van Pro-Ject Audio Systems is al jaren een integraal onderdeel van de X-serie van de Oostenrijkse fabrikant. Vanwege zijn uitstekende prestaties en het transparante blikvangende chassis is het volgens de fabrikant al jaren een echte favoriet en dat is een goede reden voor een upgrade, d.w.z. een gebalanceerde aansluiting voor het uitgangssignaal.

Pro-Ject Audio 6 Perspex Balanced: draaitafel met 9-inch Evo Toonarm

De 6 Perspex Balanced wordt gepresenteerd met de kreet “kristalhelder geluid en uiterlijk”. Ja, dat is te zien. De transparante acrylsokkel staat op drie individueel in hoogte verstelbare TPE-gedempte conische aluminium voetjes en draagt de motor en het subchassis. Het subchassis, gemaakt van Corian, rust op drie magnetische velden. Een magnetisch ophangingssysteem van het subchassis vermijdt parasitaire geluiden die normaal gesproken worden veroorzaakt door conventionele veermechanismen.

Een stille AC-motor drijft het draaiplateau aan met een riem. Het bevat een geavanceerde DC-aangedreven motorbesturing, die zorgt voor perfecte snelheidsstabiliteit en elektronische snelheidsverandering.

Pro-Ject Audio 6 Perspex Balanced: 9 cc EVO toonarm

De 6 PerspeX Balanced is voorzien van Pro-Ject’s eigen hoogwaardige 9-inch cc koolstof toonarm met een massieve lagerconstructie. Het maakt gebruik van een omgekeerd cardanisch lager van ABEC 7-kwaliteit met vier roestvrijstalen punten. Dit lagertype is zeer stabiel en heeft een lage wrijving en dat zorgt voor een uitstekende tracking. De volledig aluminium toonarmbasis heeft audiofiele kenmerken. Hiermee kan zowel de azimut als de verticale volghoek (VTA) worden aangepast. Het instellen en experimenteren met de VTA en Azimuth is cruciaal om elk laatste beetje prestatie uit het geplaatste element te halen.

De optioneel meegeleverde Pro-Ject Pick it MC3 element maakt een gebalanceerde signaaloverdracht mogelijk. De Pick it MC3 is een universeel element dat krachtig en dynamisch geluid levert, geoptimaliseerd voor pop en rock, maar ook voor grote orkestrale klassiekers.

Het grote voordeel van een gebalanceerde verbinding is de veel betere bescherming tegen het oppikken van ruis en brom en andere narigheid uit de omgeving van de kabel. Symmetrische kabels zijn daar immers veel minder gevoelig voor, reden waarom symmetrische verbindingen met XLR-stekkers de voorkeur genieten in professionele omgevingen, zoals opnamestudio’s en concertpodia.

Pro-Ject Audio 6 Perspex Balanced: prijs en leveringsinformatie

De Pro-Ject Audio 6 Perspex Balanced gaat zonder element over de toonbank voor net geen 2.400 euro. Inclusief element Pick it MC3 is dat net geen 2.800 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE