Métronome DSC Mini: compacte streamer met maximale prestaties

De Franse fabrikant Métronome Technologie heeft de Métronome DSC Mini gepresenteerd en het nieuwe apparaat is volgens de ontwerpers de perfecte aanvulling op de Métronome DSS2 Network Player en Streamer. De DSC Mini neemt een oppervlak van 25 x 25 centimeter in beslag en ondersteunt alle gangbare resoluties en formaten. 

Métronome DSC Mini

De aansluitingen omvatten in eerste instantie een optische en coaxiale SPDIF-interface, maar ook een USB-poort en een AES/EBU zijn aanwezig. Métronome Technologie raadt de gebruiker echter duidelijk aan om, indien mogelijk, eerst en vooral de I2S te gebruiken die beschikbaar is bij de nieuwe Métronome DSC Mini, omdat daarmee de beste kwaliteit kan worden bereikt.

De signaalverwerking in de nieuwe Métronome DSC Mini vindt plaats via de optische SPDIF-interface met een resolutie van maximaal 32-bit/192 kHz voor PCM en DSD64, waarbij DoP, d.w.z. DSD over PCM, wordt gebruikt. De coaxiale SPDIF-interface en de AES/EBU bieden verwerking van PCM-signalen tot 32-bit/384 kHz en DSD tot DSD128 mogelijk. I2S zorgt ervoor dat signalen kunnen worden verwerkt in PCM met maximaal 32-bit/384 Hz, evenals DSD256 en via de USB-poort ondersteunt de Métronome DSC mini zowel 32-bit/384 kHz als DSD512.

Analoog muzieksignaal komt naar buiten via stereo cinch-aansluitingen en XLR-aansluitingen.

Métronome Technologie omschrijft de nieuwe Métronome DSC mini als een zeer compacte oplossing, maar belooft toch maximale prestaties. Qua design presenteert de nieuwe Métronome DSC Mini zich als een tweelingbroer van de Métronome DSS2 Network Player en Streamer, waardoor het in elk geval visueel een perfecte combinatie is. De Métronome DSC mini meet niet meer dan 250 x 70 x 250 mm en weegt 4,8 kilogram.

De voorkant is voorzien van een royaal ontworpen 3,5-inch display, dat alle relevante informatie duidelijk en leesbaar weergeeft met een resolutie van 320 x 240 pixels. Alle instellingen kunnen eenvoudig via knoppen worden uitgevoerd.

Métronome DSC Mini: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Métronome DSC Mini zou binnenkort beschikbaar moeten zijn. De adviesprijs voor de Benelux is nog niet bekend, maar louter ter indicatie kunnen we melden dat we een prijs van circa 4.900 euro op een Duitse en Franse website hebben zien staan.

MERK

EDITORS' CHOICE