NIEUWSClearaudio

Clearaudio Celebrity Al di Meola Edition: draaitafel in de vorm van een gitaar

De Duitse draaitafelfabrikant Clearaudio heeft de Clearaudio Celebrity Series aangekondigd, een productlijn van draaitafels die is bedoeld als eerbetoon aan grote artiesten. De Celebrity Series trapt af met de Clearaudio Celebrity Al di Meola Edition, vernoemd naar één van de grootste gitaristen. De oplage van deze bijzondere draaitafel is beperkt tot 1.000 exemplaren.

Clearaudio Celebrity Al di Meola Edition: in de stijl van een elektrische gitaar

Het Oostenrijkse Pro-Ject Audio Systems heeft al een tijdje draaitafels in het portfolio die verwijzen naar bekende artiesten of bands. Clearaudio komt nu ook met een speciale productlijn van draaitafels die zijn gewijd aan uitmuntende artiesten. Op de afgelopen High End audiobeurs in München werd de nieuwe Clearaudio Celebrity Series aan het publiek gepresenteerd.

Het eerste lid van de deze nieuwe productlijn is gewijd aan een van de grootste gitaristen en dat is jazzgitarist Al Di Meola. Volgens de fabrikant is sprake van een totaalkunstwerk bedacht samen met de kunstenaar. De nieuwe draaitafel heeft niet alleen een exclusief ontwerp maar heeft ook hoogwaardige techniek aan boord. Clearaudio electronic GmbH ontwierp de Clearaudio Celebrity Al di Meola Edition samen met de artiest en Impex Records. De oplage is naar eigen zeggen strikt gelimiteerd tot een oplage van slechts 1.000 stuks.

De vorm van de draaitafel is gebaseerd op die van een elektrische gitaar en dat wijkt nogal af van de doorgaans strakke rechthoekige ontwerpen van Clearaudio. De basis van de draaitafel is gemaakt van hout met een hoge dichtheid en is verkrijgbaar in een hoogglans zwarte afwerking of echt palissanderfineer en hoogglansafwerking.

Passend bij de stijl zijn de bedieningselementen van de nieuwe Clearaudio Celebrity Al di Meola Edition die zo zijn ontworpen dat ze doen denken aan de volume- en toonregeling van een elektrische gitaar. Het bedieningspaneel zelf is voorzien van een mat metalen deksel dat is voorzien van de handtekening van Al di Meola.

Het draaiplateau is gemaakt van acryl en wordt aangedreven door een platte riem en zogenaamde tachosnelheidsregeling, ook wel kortweg TSC genoemd. De fabrikant stelt dat de snelheid altijd realtime wordt gemonitord en dat eventuele afwijkingen door wisselende invloeden, zoals riemspanning door temperatuurschommelingen, indien nodig direct worden gecompenseerd. De gebruiker kan overigens kiezen tussen 33 1/3 en 45 rondjes per minnut.

Volgens de fabrikant wordt het toerental elke keer dat het apparaat opnieuw wordt opgestart automatisch gekalibreerd.

Een ander belangrijk ontwerpkenmerk van de nieuwe Clearaudio Celebrity Al di Meola Edition is de ontkoppelde motorophanging, die gebruik maakt van IMS, een afkorting van Innovative Motor Suspension dat in wezen gebaseerd is op verschillende O-ringen. Net als TSC werd IMS oorspronkelijk gebruikt in de Clearaudio Reference Jubilee-drive, maar deze twee technologieën zijn aangepast en toegepast voor de nieuwe Clearaudio Celebrity Al di Meola Edition.

Clearaudio Celebrity Al di Meola Edition: toonarm en element vooraf geïnstalleerd

De uitrusting van de nieuwe Clearaudio Celebrity Al di Meola Edition wordt gecompleteerd door een speciale versie van de Clearaudio Profile-toonarm, genaamd Clearaudio Profile Celebrity-toonarm. De armkop is vanuit de fabriek al uitgerust met een nieuw MM-element, dat volgens de fabrikant heeft ook de naam die Clearaudio Celebrity draagt.

Clearaudio Celebrity Al di Meola Edition: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Clearaudio Celebrity Al di Meola Edition is verkrijgbaar in hoogglans zwart of palissander echt houtfineer met een hoogglansafwerking. Een speciaal genummerd album van de artiest en ook een plectrum worden meegeleverd. De adviesprijs is 3.950 euro en de oplage is beperkt tot 1.000 exemplaren.


EDITORS' CHOICE