Avantgarde Acoustic stond op de High End München met de Mezzo G3 en Colibri

De Duitse fabrikant van hoornluidsprekers Avantgarde Acoustic had een grote ruimte op de High End audiobeurs in München waar het bedrijf zijn nieuwste modellen Mezzo G3 en Colibri heeft gepresenteerd.

Avantgarde Acoustic op High End München 2024

De Mezzo G3 maakt gebruik van de laatste generatie technologieën van de Duitse luidsprekerbouwer en kan zowel met actief laag als volledig actief, d.w.z. met de unieke iTRON eindversterkers worden aangeschaft. Zoals altijd bij het merk is de Mezzo G3 een unieke combinatie van ultieme prestaties en onovertroffen esthetiek.

Holger Fromme, CEO van Avantgarde Acoustic, zegt over dit model: “We zijn ongelooflijk trots de Mezzo G3 aan de wereld te tonen. Ons team heeft hard gewerkt om een luidsprekersysteem te maken dat niet alleen audiofiele standaarden verzet, maar ook een statement maakt op het gebied van design en vakmanschap. High End München biedt het perfecte podium om deze luidspreker te introduceren.”

De Mezzo G3 komt in prestaties heel dicht bij de Trio G3, maar doet dit op een aanzienlijk kleiner vloeroppervlak. Met zijn hoorngeladen laagweergave is de dynamiek en snelheid over het gehele frequentiebereik indrukwekkend te noemen, zoals Avantgarde Acoustic liet horen tijdens de show. De tweeter kan onafhankelijk van het laag en de hoorn voor het midden naar voren en achteren worden bewogen voor een perfect uitgelijnd tijd/fasegedrag.

De Mezzo G3 is verregaand te personaliseren. De koper heeft een grote keuze uit afwerkingen van de kast en hoogglans en matte kleuren van de hoorns.

Avantgarde Acoustic Colibri

Naast de Mezzo G3 werd ook de Colibri gedemonstreerd. Het was lastig om dit model te beluisteren omdat er enorm veel aandacht was voor deze noviteit en de ruimte steeds propvol stond. Dit nieuwe model breekt met alle eerdere ontwerpen door zijn radicale uiterlijk. Met de Colibri poogt het bedrijf een nieuwe markt aan te boren met een compactere en meer op design gericht model voor een lagere prijs dan eerdere modellen. De vermoedelijke prijs is 6.000 euro voor een paar Colibri’s en 8.000 euro voor de subwoofer, maar deze prijs is dus onder voorbehoud.

Lees ook ons nieuwsartikel over de Avantgarde Acoustic Colibri.

Voor zijn grootte zette de Colibri in combinatie met de bijpassende subwoofer een enorm geluid neer dat ogenschijnlijk geen limiet leek te hebben wat betreft het volume. De levering zal naar verwachting rond de zomer of net na de zomer starten.




MERK

EDITORS' CHOICE