Avantgarde Acoustics Colibri C2: relatief compacte hoornluidspreker

De Duitse luidsprekerbouwer Avantgarde Acoustic is bekend van zijn grote hoornluidsprekers. Het nieuwste model heet Colibri C2 en dit is een relatief compact tweeweg hoornsysteem. Eventueel kan een subwoofer bijstand verlenen bij de onderste laagweergave.

Avantgarde Acoustics Colibri C2

Avantgarde Acoustic beweert dat de ingenieurs bij het ontwerpen van de nieuwe luidspreker werden geïnspireerd door de lichtheid en snelheid van de kolibrie, een heel klein vogeltje dat tachtig vleugelslagen per seconde kan maken. De Colibri C2 is de meest compacte en lichte luidspreker die Avantgarde Acoustic tot nu toe heeft gebouwd, waardoor volgens de fabrikant meer mensen van het voortreffelijke geluid van Avantgarde-producten kunnen genieten.

De Avantgarde Acoustic Colibri C2 is een tweeweg luidspreker die een gevoeligheid heeft van 98 dB en een SPL van 117dB. Deze hoge gevoeligheid maakt de inzet van een kleine buizenversterker mogelijk. Het meest opvallende element van de speaker is zonder twijfel de bolvormige hoorn in het midden van de Colibri C2. Deze is ontworpen om het werkbereik van de tweeter te maximaliseren, die werkt van 700 Hz tot 19 kHz.

Het bereik onder de 700 Hz komt voor rekening van een driver met een conus met een diameter van 6,5 inch, die ook een kleine massa heeft, t.w. slechts 12,5 gram. Deze driver pakt op bij 70 Hz. De laagste lage tonen komen dus niet helemaal uit de Colibri C2 en om een steviger basfundament te creëren, stelt Avantgarde Acoustic voor om de C18-subwoofer met een 18-inch woofer in een kast van 70 liter te gebruiken in combinatie met de Colibri C2. De C18 past bij de Colibri C2 en  kan dienen als standaard voor de Colibri C2, of vrij in de kamer worden geplaatst op een onopvallende plaats.

Als de Colibri C2 geen subwoofer gebruikt, kan de luidspreker op de meegeleverde rubberen steunen worden gemonteerd. Er zijn verschillende montageframes en muurbeugels beschikbaar voor installatie. Er zijn veel installatiemogelijkheden. Bovendien kan de Colibri C2 horizontaal en verticaal worden geplaatst.

Avantgarde Acoustic Colibri C2: technische specificaties 

  • Type: tweeweg hoornluidspreker
  • Frequentiebereik: 70 Hz tot 19 kHz
  • Maximaal vermogen: 150 Watt
  • Gevoeligheid MF/HF: 103 dB
  • LF-gevoeligheid: 98 dB
  • Maximale geluidsdruk (SPL): 117 dB
  • Cross-overfrequentie: 700 Hz
  • Afmetingen (B x H x D): 350 x 660 x 390 millimeter
  • Gewicht:18,5 kilogram

 

We weten niet wanneer de levering gaat beginnen. Prijsinformatie voor de Benelux hebben wij nog niet vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE