NIEUWSHarbeth

Harbeth NLE One: actieve luidspreker met DSP

De in Groot-Brittannië gevestigde luidsprekerfabrikant Harbeth heeft op de High End in München de NLE One aan het publiek getoond. De NLE One is een actieve tweeweg monitorluidspreker met DSP. De NLE One is een compacte luidspreker en kan voor allerlei verschillende doeleinden worden ingezet.

Harbeth NLE One: New Listening Experience

Tijdens High End audiobeurs in München presenteerde de Engelse fabrikant Harbeth een voor het merk radicaal vernieuwende luidspreker, t.w. de NLE One (of NLE-1). NLE is aan afkorting van ‘New Listening Experience’. Bijzonder is dat zij voor het eerst de volledige potentie van hun RADIAL conus-technologie combineren met DSP en interne versterking voor een uitzonderlijke geluidservaring.

Met zijn kleine voetprint is de NLE One ideaal voor kleinere kamers, maar hij kan ook gebruikt worden als onderdeel van een surround-systeem of als monitorluidspreker dienen in een professionele (Atmos) studio.

Zowel de middentoner/woofer als de tweeter worden aangestuurd door een digitaal (DSP) wisselfilter en een paar 50 Watt klasse D versterkers met ultralage vervorming en hoge dempingsfactor.

De luidsprekers kunnen worden aangesloten via een XLR-ingang en gebruiken een externe 24 Volt voeding. Er is een switch op de achterkant aanwezig die het laag een octaaf kan verlagen op lage volumes.

De aanbevolen verkoopprijs in het VK is 2.995 Britse ponden per paar. De prijs of levertijd voor de Benelux is nog niet bepaald. De prijs in Britse ponden is een indicatie en wordt beïnvloed door wisselkoersschommelingen, transportkosten, mogelijke invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE