NIEUWSFyne Audio

Fyne Audio kondigt Vintage Classic Gold SP luidsprekers aan op High End München

De in Schotland gevestigde luidsprekerbouwer Fyne Audio heeft de Vintage Classic Gold Special Production luidsprekers aangekondigd op de High End audiobeurs die vorige week in München heeft plaatsgevonden. De nieuwe luidsprekers hebben een uitgesproken retro uiterlijk, maar de coaxiale tweeweg driver belooft een modern geluid. De levering gaat naar verwachting in de loop van de herfst van 2024 plaatsvinden.

Fyne Audio Vintage Classie Gold Special Production

De Vintage Classic Gold SP-serie is een ontwerp dat voortkomt uit de ambitie van Fyne Audio’s technisch directeur Paul Mills om naar eigen zeggen de best klinkende luidspreker te bouwen in een stijl behuizing die verwijst naar de ontwerpen van vroeger. Het resultaat is een onberispelijk afgewerkte luidspreker in retrostijl met baanbrekende audioprestaties. Het is het kenmerkende ontwerp van Dr. Mills, die volgens Fybne Audio zijn hart, muzikale ziel en tientallen jaren aan expertise samenbrengt in een luidsprekerserie die zijn handtekening op elke kast draagt.

Ja, de luidsprekers hebben veel weg van de Tannoy Super Gold Monitors en de recentie Tannoy Autograph 12. Dat is niet vreemd want Paul Mills heft vroeger voor Tannoy gewerkt.

De Vintage Classic Gold SP is ontworpen om de kloof te overbruggen tussen de retro stijl van de Vintage Classic Series en de hoogwaardige techniek en ontwerpconcepten van de Vintage Series. De Special Production Gold SP behoudt de klassieke rechthoekige kastvorm en biedt een kastconstructie van berkenhout met hoge dichtheid, de eigen IsoFlare drivers met verbeterde neodymium-tweeter en verdere herzieningen van het BassTrax 360-graden poortsysteem voor een meer verfijnde en gearticuleerde bas.

De Gold SP-serie wordt in het najaar van 2024 gelanceerd in versies met IsoFlare drivers met een diameter van 8, 10 en 15 inch. De prestaties worden verder verbeterd door betere elektronica. Deze omvatten cryogeen behandelde crossovers (DCT) , verbeterde interne bedrading en vergulde ETI-terminals, die state-of-the-art geluidstechniek leveren in een ontwerp dat hulde brengt aan de gouden eeuw van hifi.

Meer technische details en prijsinformatie moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE