NIEUWSTannoy

Tannoy neemt vloerstaand jubileummodel Autograph 12 mee naar High End München

De Britse luidsprekerbouwer Tannoy viert de 70e verjaardag van de originele vloestaande Autograph met de lancering van de Autograph 12. De officiële lancering zal in de loop van het najaar van 2024 plaatsvinden, maar de Autograph 12 is al te zien op de beursvloer van de High End München die morgen begint.

Tannoy Autograph 12: vloerstaander met dual concentrische driver

Het in Groot-Brittannië gevestigde Tannoy is opgericht in 1926 en behoort tot de oudste audiofabrikanten in de wereld. Zeventig jaar geleden lanceerde het bedrijf de Autograph en nu komt de fabrikant met een jubileummodel genaamd Autograph 12, die zal worden onthuld tijdens de High End audiobeurs in München (hal 4, S06-1/S06-2/S06-3)

De nieuwe Autograph 12 is een eerbetoon aan de iconische dubbele concentrische driver van het bedrijf en introduceert tegelijkertijd opmerkelijke eigentijdse kenmerken. Al bijna een eeuw loopt Tannoy naar eigen zeggen voorop op het gebied van luidsprekerinnovatie. In 1947 was het een pionier op het gebied van het dubbele concentrische ontwerp, dat het sindsdien heeft verfijnd. De Autograph 12 bouwt voort op de erfenis van Tannoy en bevat de allernieuwste technologie om de moderne muziekliefhebber de talloze voordelen van een dubbel concentrisch ontwerp te bieden.

De Autograph 12 is een tweeweg vloerstaander, geoptimaliseerd voor grotere woonruimtes en wordt geassembleerd in de Britse fabriek van Tannoy in Hamilton, Schotland, inclusief de nieuwste generatie 12-inch dubbele concentrische aandrijfeenheid. De handmatig gemaakte behuizing is gemaakt van berkenhout met een hoge dichtheid en is afgewerkt met luxueus walnootfineer dat gemakkelijk in elk interieur te plaatsen is.

De primeur is in München en alle details, specificaties en prijzen zijn beschikbaar wanneer de Autograph 12 in de herfst wordt gelanceerd.

MERK

EDITORS' CHOICE