NIEUWS

Luphonic Labs lanceert draaitafel Modell R2

Het Duitse Luphonic Labs is een relatief jonge fabrikant van draaitafels. Het bedrijf begon in 2020 en de nieuwste draaitafel is de Modell R2. Een toonarm wordt meegeleverd.

Luphonic Modell R2

Luphonic is op een ongusntig tijdstip begonnen, d.w.z. in 2020 vlak voordat de coronapandemie uitbrak die de wereld vervolgens bijna twee jaar in zijn greep hield. Luphonic overleefde de crisis en produceert inmiddels een klein assortiment hoogwaardige draaitafels, toonarmen en accessoires voor de audiomarkt voor consumenten.

Het nieuwste product is de Modell R2, een door een riem aangedreven draaitafel die wordt geleverd met Luphonic's eigen 9,5 inch lange K2 met een gimbal gemonteerde toonarm. Het subchassis van de R2 bestaat uit twee lagen hooggepolijst, wit vast oppervlaktemateriaal, gescheiden door een laag trillingsdempend celrubber.

Het zwarte 24 millimeter dikke draaiplateau is gemaakt van een niet nader opgegeven massief oppervlaktemateriaal en garandeert naar eigen zeggen  een gedetailleerde reproductie dankzij de resonantiearme homogene structuur.  De draaitafel weegt 10 kilogram en de afmetingen zijn 44 x 35 x 12 centimeter (B x D x H). Het chassis stat op in hoogte verstelbare voeten. Het zwart-wit thema is terug te vinden op alle draaitafels van het bedrijf.

De soepel lopende synchrone motor is op de onderste laag gemonteerd, los van het schotellager en de toonarm. Hij wordt aangestuurd door in eigen huis ontwikkelde motorelektronica, waarmee zowel de amplitude als de faseverschuiving van de twee sinusgolven individueel worden aangepast aan de ingebouwde motor. Dit zorgt voor een extreem stille en trillingsarme aandrijving, zo vertelt het bedrijf.

De draaitafel wordt bediend met de beproefde puck voor snelheden van 33 1/3 en 45 toeren per minuut. Een LED-display geeft informatie over de geselecteerde snelheid en andere apparaatparameters.

De adviesprijs voor de Luphonic R2 bedraagt 3.690 euro.


EDITORS' CHOICE