NIEUWSOrtofon

Ortofon lanceert Concorde Music productlijn van elementen

De Deense elementbouwer Ortofon heeft op de High End audiobeurs in München de nieuwe productlijn van draaitafelelementen genaamd Concorde Music gelanceerd. Dankzij het unieke ontwerp is de Concorde Music al sinds 1979 continu in productie. De elementen zijn in de loop der jaren subtiel veranderd, maar hebben volgens de fabrikant hun opmerkelijke robuustheid en indrukwekkende trackingvermogen behouden.

Ortofon Concorde Music

Elk lid van de Concorde Music reeks wordt geïdentificeerd door zijn gekleurde stylus, die de positie in het assortiment en het type geluid dat kan worden verwacht tot op zekere hoogte weerspiegelt. Concorde Music Red heeft bijvoorbeeld een elliptisch diamanten stylusprofiel van hoge kwaliteit, terwijl Concorde Music Blue een verfijndere prestatie belooft dankzij de nude elliptische diamant.

De Concorde Music Bronze heeft een nude fine-line diamanten stylusprofiel en beschikt over precisie en details, en het hoogwaardige nude Shibata-stylusprofiel van de Concorde Music Black zou je dichter moeten brengen bij wat de artiest bedoelde.

Concorde Music LVB 250 is het vlaggenschip van de serie, dankzij de montage van een naakte Shibata-diamant op een hoogwaardige cantilever van borium. Ortofon zegt dat het resultaat een geluidsprestatie is die lijkt op een duurder ontwerp met een bewegende spoel.

Elk model in het Concorde Music-assortiment maakt ook gebruik van een speciaal gekozen rubbermengsel voor het ophangsysteem. Overigens is Ortofon ook een toonaangevende rubberproducent, waardoor de ontwerpers de ophangsystemen volgens strenge normen in eigen huis kunnen maken.

Ortofon Concorde Music: technische kenmerken 

  • Diamant: elke Concorde Music-stylus is voorzien van een diamant die is geslepen volgens de hoogste normen in de branche. Het assortiment strekt zich uit van een elliptische diamant in Concorde Music Red tot een naakte Shibata-diamant in Concorde Music Black LVB 250.
  • Naalddrager: alle Concorde Music-modellen zijn uitgerust met een premium of high-end naalddrager. Het materiaal van de cantilever is aluminium of borium om de best mogelijke overdracht van de modulaties van de plaatgroeven te garanderen die door de diamanten worden opgepikt.
  • Ophanging: exclusieve Ortofon-rubbercompounds worden gebruikt voor de ophangingen van de pick-up, zorgvuldig vervaardigd in de eigen rubberproductie en ontwikkeld door het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Ortofon voor briljante prestaties.
  • Spoelsysteem: het quad-spoelsysteem maakt gebruik van verzilverd, zuurstofvrij koper samen met vier Ortofon split-pole-pinnen, wat een dynamisch, levensecht geluid levert met uitzonderlijke helderheid en natuurgetrouwheid, waarbij elk detail wordt vastgelegd. Alle leden van de Concorde Music hebben een uitgangsspanning van 6 mV.
  • Uitbreidbaar: alle Concorde Music-naaldinzetstukken zijn compatibel met alle Concorde Music-pickups. er is een upgradepad beschikbaar voor het hele assortiment Concorde Music-pickups, waardoor upgrades mogelijk zijn van de Concorde Music Red naar de Black LVB 250.
  • Installatie zonder gereedschap: het installeren van een Concorde Music-cartridge op een draaitafel is eenvoudig en duidelijk. Er is geen gereedschap nodig, waardoor de installatie moeiteloos en gemakkelijk is voor alle gebruikers.

Ortofon Concorde Music: prijzen en leveringsinformatie

De adviesprijzen zijn als volgt.

Ortofon Concorde Music Red:                      150 euro
Ortofon Concorde Music Blue:                     250 euro
Ortofon Concorde Music Bronze:                 400 euro
Ortofon Concorde Music Black:                    600 euro
Ortofon Concorde Music Black LVB 250:  1.000 euro


EDITORS' CHOICE