NIEUWSStax

Stax SRS-X1000: instapsysteem elektrostatische hoofdtelefoon

De Japanse bouwer van elektrostatische hoofdtelefoons Stax heeft de lancering aangekondigd van het Stax SRS-X1000 elektrostatisch hoofdtelefoonsysteem, een combinatie van de nieuwe hoofdtelefoon SRS-X1 en de daarbij passende versterker SRM-27S. Het SRS-X1000 systeem is een vervanging van het langlopende en succesvolle SRS-3100 instapsysteem van het merk. Met een naar eigen zeggen verbeterde warmteafvoer, hoogwaardige materialen en aanzienlijke upgrades zoals de ruisarme FET voor transparant geluid, markeert de SRS-X1000 volgens de fabrikant een sprong in de voortdurende ontwikkeling van Stax in elektrostatische audiotechnologie.

Stax SRS-X1000: revolutionaire geluidstechnologie en design

De SRS-X1000 is uitgerust met de SR-X1 hoofdtelefoon, ook wel ‚Äúoorluidspreker‚ÄĚ genoemd, die is ge√Įnspireerd op het iconische ronde ontwerp van zijn voorgangers, de SR-1 en de SR-X, en tegelijkertijd moderne ontwikkelingen bevat voor verbeterde geluidshelderheid en een langere levensduur van het product. De oorluidspreker beschikt over een nieuw ontworpen middelgrote ronde geluidsunit die zorgt voor een vlakke en neutrale geluidsweergave, een kenmerk van elektrostatische technologie. De zorgvuldig vervaardigde spleetstructuur aan de achterkant minimaliseert vervorming door geluidsgolven op natuurlijke wijze te laten stromen.

Als aanvulling op de SR-X1 omvat de SRS-X1000 de SRM-270S, een compacte hoofdtelefoonversterker speciaal voor elektrostatische hoofdtelefoons, die op maat is gemaakt om de mogelijkheden van de SR-X1 te versterken. De SRM-270S is voorzien van verbeterde componenten zoals hoogwaardige RCA-pinaansluitingen en een robuust aluminium frontpaneel, wat zowel de esthetische aantrekkingskracht als de functionele duurzaamheid verbetert. Dit model toont de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van audiotechnologie, waaronder een ruisarme FET in de eerste fase van de versterker en een geoptimaliseerd emittervolgcircuit in de eindtrap, wat zorgt voor een rijke en gedetailleerde geluidsweergave.

Stax geeft een frequentiebereik op voor de SRS-X1 van 7 Hz tot 41 kHz. De SRM-270S heeft een bereik van 0 Hz tot 35 kHz. De maximale uitgangsspanning is 280 Volt (RMS).

Stax SRS-X1000:: draagcomfort en bouwkwaliteit

De SRS-X1000 is ontworpen met gebruikerscomfort en productduurzaamheid in gedachten. Het frame van de SR-X1 maakt gebruik van hoogwaardige metalen materialen om onnodige trillingen te elimineren en de algehele stijfheid te verbeteren, waardoor urenlang comfortabel luisteren zonder vermoeidheid wordt gegarandeerd. De luxueuze oorkussens van schapenvacht passen zich aan de vorm van het hoofd van de gebruiker aan en zorgen voor een intieme luisterervaring die even comfortabel als meeslepend is.

Stax SRS-X1000: eenvoudige integratie en veelzijdig gebruik

Dankzij de toevoeging van Parallel Out-aansluitingen kan de SRS-X1000 naadloos worden ge√Įntegreerd in bestaande geluidssystemen. Deze opstelling is niet alleen perfect voor het luisteren naar muziek van hoge kwaliteit, maar verbetert ook de luisterervaring bij het kijken naar films of gebruik bij desktop-toepassingen.

Douglas Ip, hoofd Sales & Marketing bij Stax, zegt: ‚ÄúMet de SRS-X1000 hebben we opnieuw gedefinieerd wat gebruikers kunnen verwachten van een audiosysteem op instapniveau. Bij de SR-X1-oorluidspreker draait het niet alleen om superieure geluidskwaliteit; het gaat om een meeslepende ervaring op maat van uithoudingsvermogen en comfort.‚ÄĚ

We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen en ook de prijs is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE