NIEUWSCabasse

Cabase toont draadloze luidspreker Pearl Myuki op High End audiobeurs in München

De Franse luidsprekerfabrikant Cabasse heeft een nieuwe bolvormige actieve luidspreker genaamd Pearl Myuki getoond op de High End in München. De Pearl Myuki is een nieuwe draagbare en draadloze  compacte actieve luidspreker voorzien van een accu. De levering gaat in de loop van juni 2024 beginnen.

Cabase Pearl Myuki: bolvormige actieve luidspreker

De Pearl Myuki heeft drie drivers aan boord, t.w. een Dome 45 fullrange driver en twee woofers met een diameter van 12 centimeter, gerangschikt in een Push-Push-indeling, werkend in een zeer compacte behuizing. De drivers zijn voorzien van membranen met honingraatstructuur, die volgens de ontwerpers zorgen voor een nauwkeurige, stevige en strakke laagweergave. Cabasse geeft een frequentiebereik op van 30 Hz tot 23 kHz.

De bolvormige Pearl Myuki-luidspreker past in elk interieur. Hij is straks verkrijgbaar in een matzwarte of matwitte afwerking met chromen randen en details in zwart of zilver. Bovendien zijn de woofers voorzien van een Lissajous-reliëfpatroon, wat een vleugje verfijning toevoegt aan de esthetische aantrekkingskracht.

Met een diameter van 17 centimeter en een gewicht van ongeveer twee kilogram wordt de Pearl Myuki geleverd met een handvat waarmee de luidspreker gemakkelijk van kamer naar kamer kan worden verplaatst. Voor gebruik buitenshuis maakt de meegeleverde, op maat gemaakte tas het dragen met de hand of over de schouder mogelijk. Cabasse kan ook een passende muurbeugel leveren.

De opgegeven speelduur met een volle accu is twaalf uur. Het is mogelijk om twee exemplaren in een stereomodus te koppelen.

Cabase Pearl Myuki: bediening en connectiviteit

De Pearl Myuki is voorzien van zes LED-verlichte aanraaktoetsen met discrete haptische feedback, waardoor de bediening moeiteloos verloopt (bron/afspelen, pauzeren/volume/aan/uit). Een meer uitgebreide bediening en multiroom weergave loopt via de Stream Control app.

Muziek kan draadloos binnenkomen via Bluetooth of WiFi of via een 3,5 millimeter jackplugingang of een optische kabel (S/PDIF). Verder heeft de Pearl Myuki een Ethternet LAN-poort en een USB-C aansluiting en natuurlijk is ook gebruik van internetradio en de gangbare streaming-diensten mogelijk alsmede gebruik van een lokale muziekbibliotheek op een NAS.

Cabasse Pearl Myuki: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijs en leveringsinformatie vernomen, maar naar verluidt zal de Pearl Myuki in de loop van juni 2024 over de toonbank gaan voor een adviesprijs van 990 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE