Atoll lanceert nieuwe versterkers IN400 EVO en PR300 EVO op High End München

De Franse audiofabrikant Atoll Electronique heeft tijdens de High End beurs in München een nieuwe geïntegreerde versterker genaamd IN400 EVO en een nieuwe voorversterker genaamd PR300 EVO gelanceerd. Beide versterkers zijn binnenkort voor levering beschikbaar in een zilverkleurige en zwarte uitvoering.

Atoll Electronique IN400 Evolution: geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen

De IN400 Evolution heeft niet alleen een esthetische update gekregen om beter aan te sluiten bij andere componenten van Atoll Electronique, maar ook onder de motorkap zijn significante verbeteringen doorgevoerd. De geïntegreerde versterker beschikt nu over een uitbreidbare digitale module, het DA200 board, met 2x optisch, 2x coax, 1x USB en 1x Bluetooth opties, in plaats van een vaste USB-ingang.

De versterker is dual mono opgebouwd  en heeft twee gebalanceerde ingangen en is uitgerust met dubbele 1050 VA ringkerntransformators en een totale afvlakcapaciteit van 96.680 uF voor een optimale stroomvoorziening. Atoll geeft een vermogen op van 160 Watt aan acht Ohm en 300 Watt aan vier Ohm. De IN400 EVO weegt bijna twintig kilogram.

De verwachte adviesverkoopprijs is 5.400 euro.

Atoll Electronique PR300 Evolution: voorversterker

Deze voorversterker is ook volledig dubbel mono opgebouwd, inclusief de stroomvoorziening, en biedt ruimte voor hetzelfde DA200 board voor een uitgebreide digitale connectiviteit.

De PR300 Evolution is eveneens verbeterd en beschikt nu over twee sets pre-outs, ideaal voor het tegelijk aandrijven van een subwoofer en een eindversterker. Ook heeft de PR300 Evolution XLR-aansluitingen voor een eventuele lange kabelverbinding naar een eindversterker.

Meer weten? Kijk dan op de website van Atoll Electronique.


MERK

EDITORS' CHOICE