NIEUWSFocal

Focal Hadenys en Azurys: over-ear open hoofdtelefoon en over-ear gesloten hoofdtelefoon

De Franse fabrikant Focal heeft twee nieuwe hoofdtelefoons gelanceerd. Beide modellen hebben over-ear oorschelpen en zijn bekabeld. De Hadenys heeft open oorschelpen en de Azurys heeft gesloten oorschelpen. De drivers zijn afkomstig uit de draadloze Bathys. Naar verwachting gaat de levering in de loop van juni beginnen.

Focal Hadenys,: dynamische open over-ear hoofdtelefoon

Volgens de ontwerpers van de Focal Hadenys is deze passieve hoofdtelefoon met open ontwerp is bedoeld voor gebruik thuis. Geïnspireerd door The Hadean, een tijdperk waarin de aarde voor het eerst werd gevormd, roept de bruine kleur een terugkeer naar de bron op, waardoor de hoofdtelefoon een organische, tijdloze stijl krijgt.

Dat is leuke mythologie, maar hoe zit het met de techniek? Focal heft zijn eigen technologie├źn en sterke ontwerpcodes verwerkt in de Hadenys, zoals de honingraatroosters, echt leer en een ademende hoofdband en juk van geweven stof voor nog meer comfort en lichtheid. Met Hadenys is luisteren thuis nauwkeurig, dynamisch en warm, aldus Focal.

Focal Azurys: dynamische gesloten over-ear hoofdtelefoon voor multifunctioneel gebruik

De Azurys is net als de Hadenys een passieve hoofdtelefoon, maar de oorschelpen zijn gesloten, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik thuis of onderweg. Ze zijn gericht op alle muziekliefhebbers en liefhebbers die willen genieten van het geluid van Focal via een toegankelijk product. Met hetzelfde ontwerp en dezelfde hoogwaardige materialen als Hadenys, d.w.z. echt leer, geweven stof, aluminium, magnesium, enz., valt de Azurys op door zijn unieke blauwachtige tint, geïnspireerd op Azuriet, een halfedelsteen met vele deugden. Deze tint geeft de hoofdtelefoon een uniek, betoverend effect, waardoor de aantrekkelijke esthetiek wordt benadrukt.

Focal Hadenys en Azurys: drivers

De Hadenys- en Azurys zijn voorzien van drivers die zijn ontworpen en vervaardigd in Frankrijk in de werkplaatsen van Focal in Saint-Étienne. Deze drivers zijn dezelfde als die in de Bathys-hoofdtelefoon, die in oktober 2022 werd gelanceerd als de eerste draadloze hoofdtelefoon van het merk met Active Noise Cancelling (ANC). De 40 millimeter drivers met aluminium/magnesium 'M'-vormige koepel zijn perfect afgestemd op deze passieve hoofdtelefoons en leveren gedetailleerd, warm en dynamisch geluid. Focal besteedt nauwgezette aandacht aan elk detail en biedt elke koptelefoon met een bijpassende gekleurde draagtas en benodigde kabels.

Focal Hadenys en Azurys: prijzen en leveringsinformatie

Naar verwachting gaat de levering beginnen in de loop van  juni 2024. De Hadenys gaat voor 699 euro over de toonbank en de Azurys doet dat voor 549 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE