NIEUWSFocal

De Bathys is de eerste draadloze noise-cancelling hoofdtelefoon van Focal

Het Franse Focal heeft de Bathys gelanceerd, een draadloze over-ear hoofdtelefoon die is voorzien van Active Noise Cancelling (ANC). De Bathys markeert de eerste schreden van Focal op de markt van draadloze ANC hoofdtelefoons. Naast de Bluetooth 5.1 multipoint-connectiviteit, is er ook de mogelijkheid van een bekabelde verbinding dankzij de USB-DAC-modus. 

Focal Bathys: draadloze over-ear hoofdtelefoon met ANC

Het woord “Bathys” is afgeleid van 'bathyscaphe', het woord voor onderzeeërs die tot een extreme diepte kunnen duiken voor wetenschappelijk onderzoek. Volgens Focal is de nieuwe hoofdtelefoon de belichaming van kalmte, diepte en absolute stilte. Waarvan akte.

De Bathys is voorzien van de kenmerkende M-vormige dome-drivers. De constructie is van aluminium met een magnesium juk voor een mix van sterkte en lichtheid. Dit is afgezet met een hoofdband van leer en microvezel en vervangbare oorkussens die isolatie en comfort beloven voor elke hoofdvorm. Het logo op de oorschelp is verlicht. Zoals gezegd, de oorschelpen bevatten in Frankrijk gemaakte 40 millimeter aluminium-magnesium M-vormige dome-drivers, met een geclaimde frequentierespons van 15 Hz tot 22 kHz.

De Bathys is acht microfoons aan boord voor ruisonderdrukking en het voeren van telefoongesprekken. Focal belooft kristalheldere telefoongesprekken dankzij Clear Voice Capture-technologie en twee ruisonderdrukkingsmodi: Stille modus geoptimaliseerd voor reizen met veel achtergrondgeluid (vliegtuigen, treinen, enz.) en Zachte modus om je te helpen focussen thuis, op kantoor, enz. Er is ook een Transparantiemodus, zodat je geluiden om je heen kunt horen wanneer dat nodig is. Dat is handig als de gebruiker over straat loopt.

Het geluid is naar smaak aan te passen via een app-gebaseerde EQ en terwijl de Bathys volgens de fabrikant dertig uur afspeeltijd heeft vanaf één keer volledig opladen. Wie haast heeft kan met vijftien minuten opladen vijf uur muziek luisteren. De Bathys heeft ook een 24-bits USB DAC voor aansluiting op een laptop, tablet of telefoon. Een losse USB-dongle is dus niet nodig.

De Bathys ondersteunt o.a. SBC, AAC, aptX en aptX Adaptive. Met de gemakkelijk toegankelijke bedieningsknoppen kan ook gebruik gemaakt worden van Amazon Alexa- en Google Assistant-spraakassistenten.

Een harde opberg en transportdoos wordt megeleverd, evenals een 1,2 meter lange audiokabel met een 3,5 millimeter jackplug en een 1,2 metere lange USB-C kabel.

Focal Bathys: prijs en leveringsinformatie

De Focal Bathys-koptelefoon is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van net geen 800 euro.

 

MERK

EDITORS' CHOICE