NIEUWS

GVR Audio is de nieuwe distributeur in de Benelux voor draaitafels van Acoustic Solid en elementen van Hana

Het nieuwe GVR Audio is per 1 januari 2024 gestart als distributeur van de draaitafels van Acoustic Solid en de elementen van Hana. GVR Audio mag dan wel een nieuwe naam zijn, maar het nieuwe bedrijf wordt geleid door Peter van Reijmersdal. Hij heeft zijn sporen in de audiowereld verdiend bij Audiofrenzy in Maastricht.

GVR Audio Import

Een van de eerste merken die vertegenwoordigd worden zijn de prachtige platenspelers van Acoustic Solid uit Duitsland. Deze platenspelers worden vanaf 2024 allemaal geleverd met een Robijn- i.p.v. een Teflon lager. Hierdoor is er nog minder frictie van het draaiplateau en daalt het ‘rumble’ niveau aanzienlijk.

Ook kondigt Acoustic Solid een vernieuwd model aan van de Solid 110 Metal. Door een andere basisconstructie kunnen nu tot drie toonarmen naast het draaiplateau worden geplaatst. Dit is vooral handig als gebruikers verschillende elementen afwisselend willen kunnen gebruiken zonder de elementen te hoeven wisselen.

Daarnaast doet GVR Audio ook de distributie in Nederland van de elementen van de Japanse fabrikant Hana. De serie bestaat uit High- en Low Output modellen met Eliptische-, Shibata- en MicroLine naaldvormen. Aan de bovenkant van het assortiment zijn de Umami Blue en Umami Red elementen leverbaar.

Alle elementen kenmerken zich door een uitstekende prijs-/prestatie verhouding en spelen in een hogere prijsklasse dan de prijs doet vermoeden.

Lees ook onze recensie over het Hana Micro Line element.

Kijk voor nieuws, recensies, productinformatie en prijzen op www.gvraudio.eu.


EDITORS' CHOICE