NIEUWS

De Hana Umami Red is een handgebouwd mc-element uit Japan

Sinan Kökbugur | 25 augustus 2020 | Fotografie Fabrikant

Het woord “Umami” is bedacht in 1908 door de Japanse chemicus Kikunae Ikeda-san als een aanduiding van een zeer aangename of heerlijke smaak op het palet, een synergetisch effect dat resulteert in een hogere smaakintensiteit. Deze metafoor wordt door Hana's Master cartridge-ontwerper Maseo Okada-san toegepast op het nieuwe mc-element genaamd Umami Red waarbij hij materialen en klassieke Japanse technieken combineert met moderne audio-engineering. Vanaf 22 september a.s. zou het nieuwe mc-element Umami Red geleverd moeten kunnen worden.

Hana Umami Red: mc-element

Het cryogeen behandelde mc-element is voorzien van een samarium / kobaltmagneet met een puur ijzeren vierkant plaatanker. De spoel is met de hand opgewonden en bestaat uit 30 micron koperdraad van hoge zuiverheid voor een interne impedantie van zes Ohm en 0,4 mVolt output. Een Nude Microline-stylus is vastgemaakt aan een massieve Boron cantilever.

Het ontwerp van de behuizing van de Umami Red bootst de vorm van het menselijk buitenoor na om de “Open Air” Moving Coil-generator stevig te ondersteunen. Het is vervaardigd uit A7075 Duralumin met een meerlaagse Urushi-lakafwerking die afkomstig is van de Japanse Makie-artistieke traditie en bevat een inleg van ebbenhout, getapte montagegaten en naaldbeschermer.

Alle belangrijke onderdelen van de Hana Umami Red worden in eigen huis vervaardigd door Excel Sound, waarbij de vakmensen elke cartridge met de hand in elkaar zetten. Meesterontwerper Okada-san brengt meer dan vijftig jaar ervaring in dit ontwerp en past het Umami-concept van synergie toe met de Hana Umami Red

Hana Umami Red: prijs en leveringsinformatie

De Hana Umami Red wordt op 22 september 2020 gelanceerd. De prijs voor de Benelux moet nog worden bekend gemaakt. 


EDITORS' CHOICE