NIEUWS

High End München 2024: donderdag 9 mei t/m zondag 12 mei

De jaarlijkse High End audiobeurs in de Duitse stad München staat voor de deur. Het evenement vindt plaats van donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) t/m zondag 12 mei 2024. Wanneer de High End 2024 op 9 mei 2024 van start gaat in het MOC Event Center Messe München, zullen er verrassende wereldprimeurs, innovatieve productontwikkelingen en indrukwekkende luisterervaringen zijn, evenals een gevarieerd entertainmentprogramma.

Het platform hiervoor wordt geboden door de X-PERT STAGE, het nieuwe spreek- en lezingformat op de High End. Op het podium in Atrium 2 wisselen experts uit de industrie, fabrikanten en liefhebbers op vrijdag en zaterdag ideeën uit over de toekomst van de audio-industrie, verkennen samen nieuwe horizonten en geven audiofiele kennis door.

De aangeboden evenementen vullen de internationale audiobeurs aan met lezingen over theoretische principes van bewezen experts en verschillende boeiende paneldiscussies met bekende experts uit de industrie.

Het begint met twee interessante lezingen op vrijdag 10 mei 2024 waar luisteraars uitgebreide kennis kunnen opdoen. De eerste lezing heeft als titel “Vereisten en evaluatie van intelligente versterkers in moderne audiosystemen” en is van Ellis Blackford Stroud, Klippel GmbH (in het Engels). Recente ontwikkelingen op het gebied van ingebedde technologieën hebben de verspreiding mogelijk gemaakt van intelligente audioversterkers die beschikken over real-time eindversterkerbewaking en krachtige digitale signaalprocessors. Deze vergemakkelijken de implementatie van nieuwe actieve luidsprekercontrole- en beveiligingstechnologieën. In zijn presentatie bespreekt Ellis Blackford Stroud van Klippel GmbH de beoordeling en vereisten voor dergelijke versterkers met betrekking tot een gepland IEC-standaardvoorstel.

De tweede lezing heeft als titel “Het Pure Acourate Sound-project” van Dr. Ulrich Brüggemann, Audiovero (in het Duits). Dr. Ulrich Brüggemann van Audiovero legt uit welke eigenschappen luidsprekers en afspeelsystemen kenmerken om zo dichter bij de ideale muziekervaring te komen waar jij naar verlangt. Basisvereisten en achtergronden worden getoond en belicht. De oplossingsrichtingen die ten grondslag liggen aan het project worden besproken en toegelicht. Kunnen de eisen daadwerkelijk hoorbaar worden geïmplementeerd? Het antwoord is eigenlijk een volmondig ja.

Op zaterdag 11 mei 2024 wordt de X-Pert Stage een podium voor uitwisseling tussen spraakmakende belanghebbenden uit de audio industrie. Samen bespreken ze verschillende vragen over de toekomst van hoogwaardige muziek en geluidsweergave, zoals “Heeft de vinylafspeeltechnologie zijn grenzen bereikt?” Moderatie: Michael Fremer – Hoofdredacteur “TrackingAngle.com” en Editor-in-Large “The absolute sound”. Immers, vooruitgang in de afgelopen decennia op het gebied van de ontwikkeling, productie en materialen van cartridges, toonarmen en draaitafels, evenals een beter begrip van de interactie van de informatie die in de plaatgroef is geschreven, hebben geleid tot opmerkelijke verbeteringen in de mechanische en sonische prestaties van het afspelen van vinyl. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat platenmakers vijftig jaar geleden geen idee hadden hoeveel muzikale en ruimtelijke informatie ze in de eeuwenoude grooves hadden gegraveerd waar we vandaag de dag toegang toe hebben en waar we van kunnen genieten. Zullen de komende decennia nog grotere vooruitgang brengen? Michael Fremer zal deze en andere vragen stellen aan een groep van de meest geavanceerde en ervaren analoge experts van dit moment.

Dan is er ook “Waar zal de hifi-industrie over tien jaar staan?” Moderatie: Ali Ibrahim – Marketing- en evenementenmanager High End Society Service GmbH. Naarmate de technologie zich steeds sneller ontwikkelt, is het luisteren naar muziek de afgelopen jaren dramatisch veranderd. Dit roept tal van vragen op. Hoe belangrijk zullen hifitechnologie en hoogwaardige muziekweergave over tien jaar zijn? Welke eisen stellen gebruikers aan technologie en optica en hoe beïnvloeden deze de audio industrie? Zullen er in de toekomst nog steeds nieuwe hififans komen? Zal ‘onzichtbaar geluid’ de overhand krijgen en zal tv een universeel mediapaneel worden? Bekende gasten uit de industrie nemen een kijkje in de kristallen bol en bespreken spannende visies.

Ook interessant “HiFi-streaming – waar gaat het heen? Moderatie: Axel Telzerow – hoofdredacteur STEREO. Met de onstuitbare triomf van muziekstreaming verandert het hifilandschap onvermijdelijk en dit proces is momenteel overal in volle gang. Axel Telzerow, hoofdredacteur van STEREO magazine en Stereo.de gaat met een groep experts in een paneldiscussie ontdekken waar HiFi-streaming in de toekomst naartoe gaat en inzichten geven in de markt en nieuwe producten en diensten. Geïnteresseerd publiek wordt van harte uitgenodigd en publieksvragen zijn uitdrukkelijk welkom.

De evenementen op vrijdag 10 mei zijn toegankelijk voor iedereen met een B2B-ticket of perskaart. De panelgesprekken op zaterdag 11 mei zijn ook gericht op consumenten met een bezoekersticket voor High End 2024. Een overzicht van het programma is te vinden op de website van de organisatie van High End 2024.

Meer weten? Kijk dan op www.highendmunich.com.


EDITORS' CHOICE