NIEUWSM2Tech

M2Tech Classic Integrated Amplifier: geïntegreerde versterker met louter analoge schakelingen

De Italiaanse audiofabrikant M2Tech heeft een nieuwe geïntegreerde versterker gelanceerd genaamd Classic Integrated Amplifier. De naam beschrijft precies het product, d.w.z. de nieuwe versterker heeft een traditioneel ogend front en louter analoge schakelingen aan boord. Een XLR-ingang alsmede een phono-versterker voor zowel MM-elementen als MC-elementen is ingebouwd.

M2Tech Classic Integrated Amplifier

M2Tech lanceert de M2Tech Classic Integrated Amplifier naar eigen zeggen om te voldoen aan de verwachtingen van de vele audiofielen die op zoek zijn naar meer traditionele producten. Elegantie, degelijkheid, gebruiksgemak en uiteraard meeslepende geluidsprestaties, de Classic Integrated Amplifier zou het allemaal moeten hebben.

De eindtrappen van de nieuwe versterkerkunnen een maxmiaal vermogen van 60 Watt aan acht Ohm leveren en 100 Watt aan vier Ohm, per kanaal. Er is wel wat reserve achter de hand want de fabrikant specificeert korte pieken van 155 Watt aan acht Ohm en 240 Watt aan vier Ohm.

Om de beste klankmatige prestaties te bereiken, besloten de ontwerpers van M2Tech om elektronische beveiligingen te schrappen, waarbij ze vertrouwden op de overmaat van de eindversterker, evenals op een thermische sensor om oververhitting van de uitgangstransistoren te voorkomen.

M2Tech Classic Integrated Amplifier: voorversterker

Het voorversterkergedeelte van de Classic Integrated Amplifier is veel meer dan de gebruikelijke opamp of zelfs passieve verzwakker. Het verfijnde circuit is gebouwd met gebruik van discrete componenten. Eventueel zou de voortrap met een andere eindversterker gebruikt kunnen worden. Het hart van de volumeregeling is een Alps RK27-potentiometer en de bronselectie loopt over hoogwaardige relais.

Op de voorkant is een hoofdtelefoonaansluiting gemonteerd.

M2Tech Classic Integrated Amplifier: phono-versterker

De ingebouwde phono-versterker is ook gemaakt met gebruik van discrete componenten. Met een knopje op de achterkant kan de gebruiker kiezen voor een MM-element of MC-element. Gebruikers die geen draaitafel willen aansluiten, kunnen de phono-ingang op lijnniveau instellen.

M2Tech Classic Integrated Amplifier: voeding

De voeding van de Classic Integrated Amplifier is volgens M2Tech ontworpen om nauwgezet de stroomvereisten van het muzieksignaal te volgen, zonder geld te verspillen aan nutteloos grote transformatoren en afvlakcondensatoren. Hierdoor werd het mogelijk om de kosten van de Classic Integrated versterker binnen het gekozen doel te houden.

De M2Tech Classic Integrated Amplifier is voorzien van een IR-afstandsbediening, trigger-ingangen en -uitgangen en een WiFi-interface om bediening vanaf een smartphone mogelijk te maken met gratis apps voor Android-telefoons en iPhones.

Het uiterlijk van de M2Tech Classic Integrated Amplifier:is een beetje zoals de klassieke vormgeving van versterkers in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw. De frontplaat is gemaakt van een dikke plaat geborsteld aluminium. De afmetingen zijn 420 x 313 x 120 millimeter (B x D x H) en de versterker weegt 15 kilogram.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE