NIEUWSGoogle

Dit moet je weten over de nieuwe Google Pixel 8a

Google staat al jaren bekend om de voordelige en kwalitatieve smartphones die ze uitbrengen. Volgende maand (mei 2024) wordt naar alle waarschijnlijkheid het nieuwste model op de markt gebracht: de Google Pixel 8a. Net zoals anders zijn er al allerlei geruchten over dit nieuwe toestel. Op de één of andere manier is Google namelijk niet heel goed in het bewaren van geheimen. Dat geeft helemaal niks, want dat geeft ons een goed inkijkje in het nieuwste toestel.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

In dit artikel bespreken we de Google Pixel 8a met je en vertellen we je meer over de specificaties van het toestel, het afsluiten van een Google Pixel 8a abonnement en meer.

Design van nieuwe Google smartphone: ronder en moderner 

De geruchten die online al te vinden zijn, hebben in ieder geval te maken met het design van de smartphone. De Google Pixel 8a gaat veel op zijn voorganger, de Google Pixel 8, lijken: een rondere behuizing dan de Google Pixel 7. Hierdoor heeft de smartphone een iets modernere uitstraling. Waarschijnlijk gebruikt Google verschillende materialen voor de behuizing van het toestel: zowel materialen die stevig en duurzaam zijn als materialen waardoor de prijs iets lager kan komen te liggen.

Ook de kleuren van het nieuwe toestel zijn al gelekt. De Google Pixel 8a kun je waarschijnlijk kopen in het zwart, wit, mint en lichtblauw. We zeggen waarschijnlijk, omdat een gerucht van een andere website is dat de telefoon in het groen, zwart en blauw beschikbaar zal zijn. Welke kleuren het ook gaan worden; de kans dat er sowieso een zwart toestel gaat komen, is heel groot. Daarbij kun je waarschijnlijk uit een aantal andere moderne kleuren kiezen. Een ander puntje wat betreft het design is dat de randen dikker zullen zijn dan de voorganger.

Snellere software betekent snellere laadtijd van telefoon

De Google Pixel 8a gaat draaien op snelle software door de aanwezigheid van de Tensor G3-chip. Deze chip zit ook al in de Google Pixel Pro en de Google Pixel 8 en staat bekend om de snelheid. De G3 is 20% tot 30% sneller dan de G2-chip, de voorganger ervan. Daarbij gaat deze chip iets langer mee, omdat de energie-efficiëntie beter is. Voor een redelijk betaalbare smartphone uit de midrange is dat een hele goede aanwinst. De chip is bijvoorbeeld beter dan de Exynos 1480 die onder andere in de Samsung Galaxy A55 zit.

De snellere software van de Google Pixel 8a zorgt eveneens voor een snellere laadtijd. Dat heeft ook te maken met de accu die verbeterd is. In het toestel zit een accu met een capaciteit van ongeveer 4500 mAh. De geruchten gaan dat deze batterij kan opladen met 27 watt, terwijl de voorganger een capaciteit van 18 watt heeft. Een behoorlijk verschil dus. Wat wel goed is om te weten, is dat 27 watt in verhouding met andere nieuwe smartphones nog steeds niet heel snel is. Maar: daar krijg je wel een betaalbare smartphone waar je echt wat aan hebt voor terug. Een prima deal dus.

Google Pixel 8a camera: hoe goed is de camera?

Natuurlijk wil je als mogelijke gebruiker ook weten hoe het zit met de camera van de nieuwste Google smartphone. Hoewel de Google Pixel 8a volgens de geruchten er in ieder geval moderner uit gaat zien, over een snellere processor beschikt én vlotter op kan laden, zijn er minder goede geruchten over de camera. De camera blijft namelijk naar alle verwachting hetzelfde als die van de Google Pixel 7a. Niet getreurd, want dat is nog steeds een goede camera waar je zeker wat mee kunt. De 7a kreeg namelijk wel een nieuwe upgrade en die upgrade gaat direct mee naar de Google Pixel 8a.

De hoofdcamera betreft een 64 megapixel camera die aanzienlijk beter is dan de 12 megapixel camera van voorganger Google Pixel 6a. Daar kun je genoeg mooie beelden mee schieten. De groothoeklens van 13 megapixel is wel iets minder kwalitatief, maar gebruik je alleen de hoofdcamera dan kun je hiermee heel goed op pad. Daarbij is de camera voor deze categorie smartphones sowieso meer dan prima te noemen, dus we hebben niks te klagen.

Google Pixel 8a abonnement en de prijzen van het toestel

Tot slot natuurlijk nog wat meer over de geruchten over de prijs van de Google Pixel 8a. Afgelopen jaar verhoogde Google de prijzen al en het lijkt het geval te zijn dat ze daarmee doorgaan. Volgens geruchten zal de nieuwe telefoon minstens 569 euro gaan kosten. Dat is al 60 euro meer dan de prijs van de Google Pixel 7a in 2023 was. Dat toestel scoor je nu trouwens sowieso goedkoper dan vorig jaar. Of dit echt de prijs gaat worden, is nog even afwachten. Daar komen we waarschijnlijk in mei achter.

Wat je natuurlijk altijd kan doen om de prijs niet in één keer te hoeven betalen, is een Google Pixel 8a abonnement afnemen. Daarmee betaal je een vaste prijs per maand en profiteer je wel van het nieuwe toestel. Je kunt dus wel al gebruikmaken van het nieuwste toestel zonder dat je meteen veel geld kwijt bent. Een ander voordeel daarvan is dat je bij een abonnement gebruik kunt maken van inbegrepen belminuten en GB voor internetgebruik.


EDITORS' CHOICE