NIEUWSSoundMagic

SoundMagic E80D: bedrade in-ear hoofdtelefoon met DAC in de USB-C stekker

De E80D van SoundMagic is een bedrade in-ear hoofdtelefoon die gebruikt kan worden in combinatie met elk apparaat dat is voorzien van een USB-C aansluiting. Dat is dus ook de nieuwste iPhone en alle andere apparaten die geen 3,5 mm jackplug aansluiting hebben. De DA-converter is verwerkt in de USB C-stekker en in het snoer zit een afstandbediening verwerkt.

SoundMagic E80D: alternatief voor de 3,5 mm jackplug aansluiting

Op steeds meer tablets en smartphones is de 3,5 millimeter jackplug aansluiting geschrapt. Het Engelse SoundMagic heeft daarom de E80D gelanceerd, een in-ear hoofdtelefoon met een USB-C connector. Deze veelgebruikte connector, die nu zelfs op de nieuwe iPhone 15-serie zit, maakt het gemakkelijk om de E80D te gebruiken met een verscheidenheid aan apparaten, waaronder computers, laptops, tablets en smartphones..

De USB-C aansluiting is natuurlijk een digitale aansluiting en daarom heeft SoundMagic een DA-converter in de USB-C stekker gemonteerd die muzieksignaal tot een resolutie van 24-bit/96 kHz kan verwerken. De dymanische drivers van de E80D hebben een diameter van 10 millimeter. Het opgegeven frquentiebereik is 15 Hz tot 22 kHz

De hoofdtelefoon heeft een verzilverde koperen kabel SoundMagic beweert dat het materiaal het verlies aan signaalkwaliteit effectief zal verminderen en geluidsniveaus met hoge resolutie zal verkrijgen. De kabel bevat een microfoonmodule voor spraakoproepen en drie bedieningsknoppen voor muziekbediening en activering van de stemassistent.

De SoundMagic E80D is verkrijgbaar in Gunmetal en heeft een adviesprijs van circa 50 euro. Een opbergdoosje en verschillende siliconen pasvormen worden meegeleverd.


EDITORS' CHOICE