NIEUWSKaleidescape

Kaleidescape Terra Prime Movie Server heeft tot 96 TB opslagruimte, de grootste ooit

Kaleidescape, het bedrijf uit Silicon Valley dat meer dan twintig jaar geleden pionierde op het gebied van homemovieservers, heeft vandaag een server geïntroduceerd die maar liefst tot 96 Terabytes (TB) aan opslagruimte aan boord heeft en dat zou genoeg moeten zijn voor 1.600 4K-films met een hoge bitsnelheid. Nee, het apparaat is niet goedkoop, maar je bent wel even zoet voordat je 1.600 4K films hebt bekeken. En je kunt je streaming-abonnement opzeggen.

Kaleidescape Terra Prime

De nieuwe Terra Prime 96 TB is Kaleidescape's filmserver met de hoogste capaciteit tot nu toe en beschikt over een ontworpen moederbord dat de algehele systeemprestaties zou verbeteren en tegelijkertijd snellere filmdownloads zou opleveren. Het systeem wordt ook geprezen als de enige speciale filmserver die 2,5 Gigabit Ethernet ondersteunt en is, net als alle Terra Prime-servers, voorzien van harde schijven van een kwaliteit die ook in datacenters wordt gebruikt. Volgens de prijsinformatie van de fabrikant kost de meest uitgebreide versie net geen 27.000 dollar en voor een klant in Europa zal de prijs nog hoger uitpakken door invoerrechten en het lokale BTW-tarief..

Volgens de fabrikant wordt een 4K-film met hoge bitsnelheid in slechts 8 minuten binnengehaald en opgeslagen. De compacte versie, die overigens een lagere hoeveelheid opslagruimte heeft kan maximaal vijf afspeelzones tegelijk bedienen en de grote  versie kan maximaal tien afspeelzones bedienen.

Er is ook de Terra Prime 72 TB en die is wat goedkoper  (d.w.z. 20.995 dollar) en heft ruimte voor circa 1.200 4K-films. De serie omvat ook een 48 TB-model dat ongeveer 800 4K-films kan bevatten, de compacte Terra Prime HDD 22TB met voldoende capaciteit voor ongeveer 350 4K-films, en een 8TB-model dat ongeveer 130 4K-films kan opslaan.

Het bedrijf biedt een Disc-to-Digital-programma waarmee filmliefhebbers hun geliefde dvd- en Blu-ray-schijfcollecties naar een Kaleidescape-server kunnen verplaatsen, zodat ze kunnen profiteren van snelle toegang en andere servervoordelen zonder elke film voor de volledige prijs opnieuw te hoeven kopen.

“Kaleidescape blijft innoveren en levert hardwareverbeteringen en regelmatige automatische software-updates om de filmkijkervaring van klanten te verrijken”, aldus Tayloe Stansbury, CEO van Kaleidescape. “Deze nieuwe servers stellen klanten in staat robuuste bibliotheken te bouwen met films, tv-series en concerten met verliesvrije audio en volledige referentievideo.”

Met de grotere opslagcapaciteit wordt het Ultimate 4K-systeem van Kaleidescape nu vooraf geladen met elke 4K-titel die beschikbaar is in de Kaleidescape-filmwinkel, verspreid over twee van de nieuwe Terra Prime 96TB-servers.

Meer weten? Kijk dan op de website van Kaleidescape.


EDITORS' CHOICE