NIEUWSMOON

Moon 891: voorversterker met phono-trap, DA-converter en streamer aan boord

De Canadese fabrikant Simaudiodie die hoogwaardige audioproducten bouwt onder de merknaam Moon heeft in mei 2023 de North Collection aangekondigd. De eerste leveringen lieten nog even op zich wachten maar de Moon 891 netwerkspeler en voorversterker is voor levering beschikbaar gekomen.

Moon 891 Preamplifier (en meer)

De Moon 891 is in de basis een analoge voorversterker met een frequentiebereik dat loopt van 2 Hz tot 200 kHz en een S/R-verhouding van 125 dB. Als onderdeel van zijn functieset is de Moon 891 voorzien van het Moon Damping Base (MDB)-systeem dat volgens de ontwerpers de impact van microfonie vermindert. Ook is de Moon 891 voorzien van de M-RAY2-weerstandsladdervolumeregeling.

De streamingfunctionaliteit is gebaseerd op Moon's eigen MiND2-platform dat bediend kan worden met een iOS of Android apparaat. Nieuwe toevoegingen zijn Apple AirPlay, Spotify Connect, Tidal Connect en de Moon 891 is Roon Ready. DA-conversie wordt uitgevoerd door twee 32-bit DAC-chips in een dual-mono configuratie die worden gestuurd door Femto-second master (her)klokken. Vast bekabelde digitale ingangen nummer zes met HDMI ARC volledig aanwezig.

Een kleurenscherm op het front toont allerlei informatie en albumhoezen van de gekozen muziek. Verder heeft de Moon 891 een instelbare phono-versterker aan boord die geschikt is voor zowel MM-elementen als MC-elementen.

Misschien wel het meest opvallende element is de Moon BRM-1-afstandsbediening waarmee de gebruiker aanraakbediening, een aluminium volumeknop en een OLED-scherm in handen krijgt.

De adviesprijs van de Moon 891 is 28.500 euro.


EDITORS' CHOICE