Bowers & Wilkins 700 S3 Signature: de ultieme versie van de 700-serie

Het Engelse luidsprekermerk Bowers & Wilkins (B&W) heeft Signature-uitvoeringen gelanceerd van een drietal luidsprekers uit de 700-serie. B&W gebruikt de naam Signature slechts spaarzaam en reserveert deze voor de zeldzame en radicaal verbeterde versies van zijn conventionele luidsprekers en technologieën. De nieuwe Signature luidsprekers komen in de uitvoeringen Midnight Blue Metallic en Datuk Gloss.

Bowers & Wilkins 700 S3 Signature

Sinds de oprichting van de Engelse luidsprekerfabrikant in 1966 hebben slechts acht luidsprekerseries het prestigieuze Signature-keurmerk gedragen en dat is een weerspiegeling van het prestige en de exclusiviteit ervan. Nu komen er weer drie nieuwe Signature luidsprekers, t.w. de 702 S3 Signature vloerstaande luidspreker, de 705 S3 Signature monitorluidspreker en voor het eerst in de 700 S3 Signature-reeks een nieuwe centerluidspreker genaamd HTM71 S3 Signature. Met deze Signature-luidspreker kan tweekanaal muziek worden geluisterd of een compleet meerkanaals thuisbioscoop gebouwd worden.

De nieuwe Bowers & Wilkins 702 S3 Signature-, 705 S3 Signature- en HTM71 S3 Signature-modellen bouwen voort op een erfgoed dat teruggaat tot de veelgeprezen Silver Signature-luidspreker uit 1991, oorspronkelijk ontwikkeld als postuum eerbetoon aan de oprichter van het bedrijf, John Bowers. De nieuwe modellen bouwen voort op de prestaties en esthetische maatstaven van de standaardmodellen uit de 700-serie die de basis vormen van hun respectievelijke ontwerpen, met betere componenten en luxueuze en prachtige nieuwe afwerkingen.

Bowers & Wilkins 702 S3 Signature: drieweg vloerstaande luidspreker

Het grotere model in de nieuwe Signature-reeks is de 702 S3 Signature, een krachtige drieweg vloerstaande luidspreker die voortbouwt op de specificaties van de 702 S3, het vlaggenschipmodel in de 700-serie. Het hart van het ontwerp is de Carbon Dome-tweeter, gehuisvest in een ontkoppelde Tweeter-on-Top aluminium behuizing en bij dit model verbeterd met de toevoeging van een nieuw beschermend tweeterrooster, afgeleid van de 800 Series Signature-modellen, geïntroduceerd in 2023.

De ontkoppelde Continuum Cone FST middentoner (compleet met de biomimetische ophanging, die met name ongewenste kleuring van achter de aandrijfeenheid vermindert) zorgt voor schoon, moeiteloos inzicht in de middentonen en een open, ruimtelijk geluid. De 702 S3 Signature bevat ook drie 165 millimeter Aerofoil Profile woofers voor een volle, krachtig klinkende bas, compleet met verbeterde ophangingen van de aandrijfeenheden (of 'spinnen') die de bashelderheid helpen verbeteren.

Zoals bij alle Signature-modellen door de jaren heen profiteert de 702 S3 Signature van verbeteringen van zijn cross-over, gericht op het verder vergroten van de transparantie, met nieuwe en verbeterde Mundorf-condensatoren, verbeterde spoelen en herziene bypass-condensatoren. Ten slotte bevat het nieuwe en verbeterde luidsprekerterminals met hoogwaardige koperen kernen die zorgen voor een schonere signaalstroom naar de luidspreker.

Bowers & Wilkins 705 S3 Signature: tweeweg monitorluidspreker

De 705 S3 Signature brengt nieuwe normen op het gebied van prestaties en mogelijkheden in een kleinere, ruimtevriendelijkere vormfactor dan zijn grotere broer (of zus). Net als het grotere 702 S3 Signature-model bevat de 705 S3 Signature ook een geheel nieuw gaas voor de tweetergrille voor meer openheid en transparantie, plus een verbeterde cross-over met nieuwe condensatoren en weerstanden plus herschikte bypass-condensatoren. Het deelt de verbeterde luidsprekeraansluitingen van de 702 S3 Signature en bevat ook een geheel nieuwe ophanging (of spider) voor de conus van de 165 millimeter woofer, waardoor zowel een zuiverder middenbereik als een uitgebreidere bas wordt geleverd.

Bowers & Wilkins HTM71 S3 Signature: centerluidspreker

Voor het eerst hebben thuisbioscoopliefhebbers toegang tot de schoonheid en prestaties van Signature-technologie. De nieuwe 700 S3 Signature-reeks omvat een speciale centerluidspreker genaamd de HTM71 S3 Signature. Het driewegontwerp heeft dezelfde Tweeter-on-Top-constructie als de 702 en 705 S3 Signature-modellen, waardoor de best mogelijke integratie met de prestaties van zijn broers en zussen wordt gegarandeerd.

Dit wordt aangevuld door een centraal gemonteerde 130 millimeter Continuum Cone FST middentoner, ook voorzien van ontkoppeling en biomimetische ophanging. Ten slotte geven twee 130 millimeterAerofoil Profile woofers de HTM71 S3 Signature zijn krachtige, volledig uitgebreide presentatie. Uitgebreide upgrades van zowel de crossover-componenten als de ingangsterminals completeren de prestatiegerichte specificatie van de HTM71 S3 Signature.

Bowers & Wilkins 700 S3 Signature: exclusiviteit gevierd met twee speciale afwerkingen

Om hun prestigieuze positie binnen het Bowers & Wilkins-portfolio goed te kunnen identificeren, zijn zowel de 702 S3 Signature, 705 S3 Signature als de HTM71 S3 Signature alleen verkrijgbaar in twee exclusieve Signature-afwerkingen, aangevuld met unieke identificerende Signature-logoplaten op hun achterpanelen. De Midnight Blue Metallic-lak is dezelfde als die wordt aangeboden op de iconische Nautilus-luidspreker en de Signature-modellen uit de 800-serie.

Als alternatief kunnen alle drie de luidsprekers worden gekocht in glanzend Datuk Gloss houtfineer. Exclusief voor de nieuwe Signature-modellen uit de 700-serie, zijn beide afwerkingen voorzien van levendige gouden accenten op hun drive-units en tweeterbehuizingen, wat hun Signature-status verder benadrukt.

De 700 Series Signature is vanaf 27 maart 2024 verkrijgbaar bij geselecteerde dealers in de afwerkingen Midnight Blue Metallic en Datuk Gloss.

Adviesprijzen B&W 700 S3 Signature
B&W 702 S3 Signature:         8.500 euro per paar
B&W 705 S3 Signature:         4.000 euro per paar
B&W HTM71 S3 Signature:  2.500 euro per stuk


MERK

EDITORS' CHOICE