NIEUWS

MK Analogue MM-PH-AMP: hoogwaardige instelbare phono-versterker voor MM-elementen

Het in Slovenië gevestigde MK Analogue heeft een phono-versterker uitgebracht die uitsluitend is bedoeld voor gebruik met MM-elementen. De nieuwe phono-versterker heet MM-PH-AMP en hij is verregaand instelbaar. De instelknoppen zitten aan de achterkant. De voeding zit in een externe behuizing.

MK Analogue MM-PH-AMP

De MM-PH-AMP is het eerste actieve component van MK Analogue en is bedoeld om te fungeren als de perfecte speelpartner voor MC-transformatoren en dat is nou net waar MK Analoge in is gespecialiseerd. Naast de gebruikelijke capaciteitsinstellingen voor MM-elementen biedt de voorversterker ook drie versterkingsniveaus en vier impedantiewaarden.

Het uitgangspunt bij de constructie van de MM-PH-AMP was de tijdcorrecte weergave van alle frequenties in het hoorbare bereik. Volgens MK Analogue bepaalt dit of een plaat wordt ervaren als driedimensionaal, natuurlijk, dynamisch, ruimtelijk en reëel. Een zuivere frequentierespons over een bereik van 20 Hz tot 20 kHz is gebruikelijk. Om in dit bereik een lineaire faserespons te bereiken, zijn echter vijf octaven aan hoofdruimte vereist. Dit betekent dat tijdcorrecte weergave bij 20 kHzeen lineaire frequentierespons tot 640 kHz vereist. De MM-PH-AMP werkt zelfs een frequentie van 800 kHz of 1 MHz, afhankelijk van de gekozen versterking. Om dezelfde reden is de ondergrensfrequentie 3,2 Hz. MK Analogue bewust geen subsonisch filter. De opgegeven S/R-verhouding is ruim 90 dB (C-gewogen).

De RIAA-equalisatie is puur passief en maakt onder meer gebruik van zeer snelle, dubbelzijdig gecoate MKP-condensatoren, die normaal gesproken worden gebruikt in hoogwaardige luidsprekercrossovers. Dit is bedoeld om maximale resolutie en dynamiek te garanderen. Aan de uitgang is een krachtig klasse A eindtrapje geplaatst zodat lange kabels naar een voorversterker of geïntegreerde versterker geen probleem zijn.

De voeding met ringkerntransformator is in een eigen behuizing ondergebracht, zodat het tere phono-signaal niet door brom of ruis van de voeding kan worden beïnvloed.

De MK Analogue MM-PH-AMP gaat over de toonbank voor 4.900 euro.



EDITORS' CHOICE