NIEUWSPioneer

Pioneer VSX-535 en VSX-835: nieuwe 5.2- en 7.2-kanaals AV-receivers

Audiomerk Pioneer heeft een tweetal nieuwe betaalbare AV-receivers aangekondigd. De VSX-535 en VXS-835 hebben moderne specificaties zoals Dolby Atmos-ondersteuning, bijgewerkte HDMI 2.1 voor 8K/4K Ultra HD-bronnen met HDR, kamerkalibratie en bijgewerkte Bluetooth-connectiviteit.

Pioneer VSX-835: 7.2-kanaals AV-reeiver

De nieuwe Pioneer VSX-835 valt op door de nieuwste technologie voor home theatre en gaming met IMAX Enhanced Certification, Dolby Atmos en Dolby Surround, DTS Virtual:X, HDMI 2.1 met ondersteuning voor 8K/4K Ultra HD-bronnen en Bluetooth-streaming. Deze functies worden aangevuld met de mogelijkheid voor eigenaren om hun systemen af te stemmen op hun ruimte en 7.2- of 5.2.2-luidsprekeropstellingen met Pioneers eigen MCACC Auto Room Tuning-software.

Pioneer VSX-535: 5.2-kanaals AV-receiver

Het tweede model, de Pioneer VSX-535, is een 5.2-versterker, maar decodeert ook Dolby Atmos- en Dolby Surround-bronnen, en beschikt over HDMI 2.1 en Bluetooth-streaming, waardoor hij overweg kan met de hoogste kwaliteit 4K/120Hz en 8K-resolutie. De VSX-535 kan bovendien perfect worden gekalibreerd op de ruimte- en luidsprekeropstelling met de eigen MCACC Auto Room Tuning-software.

De Pioneer VSX-835 en VSX-535 bieden beide het nieuwste op het gebied van HDMI-verwerking, inclusief 4K 120Hz pass through, voor de ultieme game-ervaring. De VS835 levert ook krachtige HDR-beelden en -geluid met digitaal geremasterde IMAX-inhoud. De IMAX Enhanced Mode is zorgvuldig geoptimaliseerd om te voldoen aan strikte prestatienormen op het gebied van kleur, helderheid, contrast en audiogetrouwheid. Volledige ondersteuning voor HDR-video (High Dynamic Range) omvat HDR10, HLG, Dolby Vision en BT.2020 op beide modellen. Bovendien wordt ook de kleurruimte 4:4:4 ondersteund.

De VSX-835 en VSX-535 bieden allebei 4 in en 1 uit (eARC) HDMI I/O, ARC-ready MAIN OUT en SUB OUT geven 4K/60p en HDR-video door van speler naar compatibele tv en projector; en alle terminals voldoen aan HDCP 2.2.

De VSX-835 ondersteunt DTS:X en past audio automatisch aan bestaande kanalen en luidsprekeropstellingen aan, zodat er geen specifieke luidsprekeropstelling vereist is. DTS Virtual:X gaat nog een stap verder en voegt genuanceerd, driedimensionaal geluid toe zonder hoogte- of achterluidsprekers. Dankzij de Dolby Atmos Height Virtualizer kunnen gebruikers meeslepend geluid ervaren zonder de extra luidsprekers.

MCACC (dat is Multi-Channel ACoustic Calibration system) automatische kamerafstemming maakt gebruik van een aangepaste microfoon om automatisch te compenseren voor verschillen in luidsprekergrootte, niveau en afstand, en egaliseert de respons, zodat gebruikers de best mogelijke prestaties in hun werkelijke kamer kunnen krijgen.

De eindversterkertrappen van beide AV-receivers werken in klasse AB en kunnen 80 Watt per kanaal leveren aan acht Ohm bij gelijktijdig gebruik van twee kanalen.

Prijzen en leveringsinformatie moeten voor de Benelux nog bekend worden gemaakt.EDITORS' CHOICE