NIEUWSMeze

Meze Audio Liric 2nd Gen: verbeterde hoofdtelefoon ontwikkeld met feedback van gebruikers

De in Roemenië gevestigde hoofdtelefoonbouwer Meze Audio heeft zijn gesloten over-ear model Liric uit 2021 herzien. De tweede generatie is tot stand gekomen door feedback van gebruikers te verwerken in het ontwikkelproces. De oorschelpen van de Liric 2nd Gen zijn gemaakt van gestreept ebbenhout.

Meze Audio Liric 2nd Gen

Net als de eerste generatie Liric heeft het tweede genertie model Liric gesloten over-ear oorschelpen. Het geluidsprofiel van Liric 2nd Generation is afgestemd om een meeslepende mix van heldere, nauwkeurige audioprestaties te bieden met een vleugje warmte voor extra diepte. Een nieuw QWRM (Quarter Wavelength Resonator Mask, dat is een nauwkeurig vervaardigde metalen plaat die op strategische wijze geselecteerde openingen in het driverframe afdekt) dempt effectief hoogfrequente pieken boven 7 kHz voor een vloeiendere luisterervaring.

Het uiterlijk en het draagcomfort van de Liric 2nd Generation ontwerp is ook gewijzigd door de vervanging van de met leer beklede oorschelpen van de Liric door exemplaren die prachtig zijn gekleed in gestreept ebbenhout. Deze combineren prachtige houtnerven en een luxe uitstraling met de duurzaamheid die hardhout biedt.

“Het ontwikkelen van geweldige hoofdtelefoons betekent dat je naar veel muziek moet luisteren, maar ook aandachtig naar de groep van gebruikers moet luisteren. De Liric was al een indrukwekkende hoofdtelefoon, maar op basis van de feedback van onze klanten en recensenten hebben we de mogelijkheden ervan naar nieuwe hoogten gebracht met de nieuwe Liric 2nd Generation,” legt Antonio Meze, oprichter en hoofdontwerper van Meze Audio, uit.

De Liric 2nd Generation beschikt over de modernste planaire magnetische technologie, ontwikkeld door driverbouwer Rinaro, opnieuw ontworpen voor dagelijks gebruik. De Isodynamische Hybrid Array-driver werd verkleind en afgestemd om een audio-ervaring te bieden die in lijn ligt met zijn grotere tegenhangers in Empyrean en Elite. Elke driver wordt volledig met de hand geassembleerd en getest in de gespecialiseerde werkplaatsen van Rinaro in Oekraïne. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 4 Hz tot 92 kHz.

De Liric 2nr Generation hoofdtelefoons volgen ook de missie van Meze Audio voor zowel verbeterde duurzaamheid als keuze, met afneembare magnetische oorkussens die gemakkelijk kunnen worden gerepareerd of vervangen.

De kabels zijn natuurlijk afneembaar en de gebruiker kan de meegeleverde kabels of andere kabels gebruiken. De Liric 2nd Generation wordt standaard geleverd met Meze Audio's premium handgevlochten koperen kabel, een ontwerp van 4,4 mm, ideaal voor draagbare spelers en hoofdtelefoonversterkers. Als tweede krijgt de koper een TPE-kabel van drie meter voor thuis luisteren.

De adviesprijs van de Liric 2nd Gen is 2.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE