NIEUWSMeze

De Liric is de eerste gesloten magnetostatische over-ear hoofdtelefoon van Meze Audio

Sinan Kökbugur | 15 november 2021 | Fotografie Fabrikant | Meze

De in Roemenië gevestigde hoofdtelefoonbouwer Meze Audio heeft de lancering aangekondigd van de Liric, de eerste gesloten magnetostatische hoofdtelefoon van het bedrijf, aangedreven door Rinaro's Isodynamic Hybrid Array Driver. Dit zijn dezelfde drivers als in de Meze Audio Elite, maar dan uitgevoerd in een model voor draagbaar gebruik.

Meze Audio Liric: gesloten over-ear hoofdtelefoon

De Liric van het Roemeense Meze Audio combineert hoogwaardig magnesium, leer en aluminium in een geheel nieuw ergonomisch ontwerp. De slanke, moderne afwerking is ontworpen om te verwijzen naar de texturen die te vinden zijn op magnesiumonderdelen van professionele fotocamera's. “We wilden al een tijdje een draagbare magnetostaat maken en na twee succesvolle samenwerkingen met Rinaro was het een natuurlijke volgende stap,” verklaart Antonio Meze, oprichter van Meze Audio. “De naam Liric is niet toevallig gekozen. Het was een ideale metafoor om het authentieke, levendige en poëtische geluid te schilderen dat achter het sculpturale silhouet schuilgaat.”

De Liric is een ontwerp met gesloten oorschelpen. Exclusief gemaakt voor Meze Audio, werd de MZ4-driver van de Liric doelbewust verkleind en afgestemd om een vergelijkbare audiokwaliteit te leveren als zijn grote voorbeeld, het model Empyrean. Om dit te doen, creëerde Meze Audio’s partner Rinaro het Phase-XTM-systeem, een technologie waarvoor patent is aangevraagd en die een verbeterde ruimtelijke beeldnauwkeurigheid belooft, in lijn met zijn tegenhangers met open oorschelpen.

Meze Audio geeft een frequentiebereik op van 4 Hz tot 92 kHz en een impedantie van dertig Ohm. De nominale SPL is 100 dB (1 mWatt / 1 kHz). De maximale SPL is meer dan 130 dB. De Liric weegt 391 gram.

Meze Audio Liric: prijs en leveringsinformatie

De Liric van Meze Audio heeft een adviesprijs van 2.000 euro. De klant krijgt twee kabels meegeleverd, de ene 1,5 meter en de andere drie meter lang, beiden voorzien van een 3,5 millimeter jackplug. Een verloopstekker naar 6,35 millimeter, een vliegtuigstekker en een opberg- en transportdoos worden ook meegeleverd. Voor de kabels wordt een apart opbergetui meegeleverd.MERK

EDITORS' CHOICE