NIEUWSGoldmund

Goldmund lanceert actieve luidsprekers Asteria, Rhea en Theia

De Zwitserse audiofabrikant Goldmund heeft een drietal nieuwe modellen actieve luidsprekers gelanceerd. De nieuwe modellen heten Asteria, Rhea en Theia en vullen het vlaggenschip model Gaia aan in de productlijn van draadloze luidsprekers van Goldmund.

Goldmund Asteria, Rhea en Theia

De actieve luidsprekersystemen Asteria, Rhea en Theia van Goldmund zijn gebaseerd op de technologie van de imposante Gaïa, het vlaggenschipmodel van Goldmund, en beloven een combinatie van ongeëvenaarde audiokwaliteit met een onderscheidende maar toch elegante stijl en de mogelijkheid om zich aan te passen aan de unieke akoestiek van de luisterruimte. De nieuwe luidsprekers kunnen draadloos signaal aangeleverd krijgen. En ze zijn kleiner en goedkoper dan het topmodel Gaia.

Het ontlenen aan de Griekse mythologie voor de namen Rhea (moeder van de goden), Asteria (dochter van de titanen Coeus en Phoebe en de zus van Leto) en Theia (dochter van Uranus en Gaia en vrouw van de titan Hyperion) weerspiegelt blijkbaar de opvattingen van Goldmund. ambitie om de luisterreis verder te brengen. De symboliek roept een goddelijk sfeer op.

Meer aards en technisch, de behuizingen van de Asteria, Rhea en Theia zijn gemaakt van een zilvergrijze aluminiumlegering en zijn voorzien van bijpassende afneembare afdekfrontjes. Voor de verticale en randbehuizingspanelen wordt microgestraald aluminium gebruikt, hetgeen een elegant contrast biedt met de horizontaal uitgelijnde binnenpanelen van geborsteld aluminium.

De Asteria meet 110 x35 x 35 centimeter (H x B x D) en heeft een opgegeven frequentiebereik van 34,5 Hz tot 25 kHz (-6 dB). Aan de binnenkant bevindt zich een geïntegreerde Telos-versterkers die 600 Watt per luidspreker levert verdeeld over een soft dome tweeter, 7-inch middentoner en 9 inch woofer.

De volgende in de rij is de Rhea met zijn afmetingen van 135 x 45 x 54 centimeter (H x B x D) die de weergave oppakt bij 26,5 Hz. Hier worden de soft dome tweeter en de 7-inch middendriver vergezeld door een 12-inch woofer, allemaal aangedreven door 650 Watt Telos-versterker.

De Theia staat direct onder de Gaia meet een imposante 158 x 55 x 67,5 centimeter (H x B x D) en breidt de frequentierespons verder uit van 21 Hz tot 25 kHz via een soft dome tweeter, 4 inch hoog midden, 6 inch laag midden en 12 inch woofer, die door totaal 875 Watt aan Telos-versterking worden aangedreven.

Het nieuwe trio luidsprekers is allemaal ontworpen met Goldmunds exclusieve Proteus LS-technologie en uitgerust met Leonardo Time Correction-technologie via het Digital Processing System (DSP). De combinatie van die interne technologie zorgt er naar eigen zeggen voor dat geluid niet alleen “puur en nauwkeurig” is, maar ook aanpasbaar is aan de unieke akoestiek van elke ruimte. Met opties voor zowel bekabelde als draadloze verbindingen, waaronder een USB-dongle voor moeiteloze integratie met computers, werkt de DSP van de luidsprekers op een indrukwekkende 24-bit/96 kHz, met de belofte van de hoogste geluidskwaliteit.

De ingenieurs van Goldmund hebben niet alleen aandacht aan elektronica en software besteed maar ook aan de fysieke bouw van de behuizing en de samenhang van de onderdelen. De luidsprekers maken gebruik van de Mechanical Grounding-bouwtechnologie van Goldmund, die trillingen uit de structuur verwijdert. De in Zwitserland gevestigde ingenieurs stellen dat er daardoor niet te veel nadruk wordt gelegd op bepaalde tonen en dat het geluid zijn natuurlijkheid behoudt.

Goldmund Asteria, Rhea en Theia: prijzen en leveringsinformatie

Adviesprijzen per paar:
Goldmund Asteria:   96.750 euro
Goldmund Rhea:   151.250 euro
Goldmund Theia    302.500 euro

MERK

EDITORS' CHOICE