NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern SP3000T: high-end draagbare muziekspeler voor in je broekzak met buizen

Astell & Kern (A&K) heeft de SP3000T gelanceerd, een premium draagbare muziekspeler met een drietal hoofdtelefoonuitgangen, waaronder een 4,4 millimeter symmetrische jackplug aansluiting. Het meest onderscheidende kenmerk zijn de buizen aan boord. 

Astell & Kern SP3000T: digitale precisie in combinatie met analoge warmte

Feitelijk is de SP3000T een buizenvariant van het bestaande vlaggenschip SP3000. De “T” staat natuurlijk voor “Tube”. Beide modellen hebben een Snapdragon 6125 Octa-coreprocessor met 8 GB DDR4-geheugen. DA-conversie in de SP3000T is een proces in twee stappen waarbij ruis uit het binnenkomende digitale signaal wordt verwijderd door een twee stuks AK4191EQ-chip voordat het naar analoog wordt geconverteerd door twee AKM AK4499EX-chips. Astell&Kern stelt dat de scheiding van analoge en digitale signalen de geluidskwaliteit verbetert.

De gebruiker heeft de beschikking over een drietal hoofdtelefoonuitgangen, t.w. 2,5 mm gebalanceerd, 4,4 mm gebalanceerd en 3,5 mm single-ended, allemaal in de vorm van en jackplug. Voorts kan de SP3000T worden ingezet als Roon Ready end point in een thuisaudiosysteem.

De voorkant is een groot full HD kleuren aanraakscherm geplaatst voor bediening. De behuizing is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. Het achterpaneel maakt het verschil met de eerdere SP3000 (het model zonder “T”). Achter een klein venstertje zijn twee buisjes te zien van het type Raytheon JAN6418 MIL-SPEC. Het gebruik is overigens niet eens verplicht. De SP3000T kent drie versterkingsmodi, t.w. Tube Amp Mode (met driestaps stroomaanpassing), Op-Amp Mode en een combinatie van deze twee genaamd 'Hybrid Amp Mode'.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE