NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern A&Ultima SP3000: draagbare muziekspeler gebouwd van de mooiste materialen

Astell & Kern (A&K) heeft de A&Ultima SP3000 gelanceerd, een premium draagbare muziekspeler die is gemaakt van hetzelfde staal dat wordt gebruikt voor de productie van dure horloges. Niet alleen de buitenkant is fraai. Het bedrijf heeft ook de nodige aandacht besteed aan de elektronica in de SP3000.

Astell & Kern A&Ultima SP3000: vlaggenschip draagbare muziekspeler

Astell & Kern heeft zijn nieuwste draagbare audiospeler gepresenteerd en de nieuwe speler heeft de naam A&Ultima SP3000 gekregen. Het is een opvallend ontwerp gemaakt van hoogwaardig 904L roestvrij staal. Naar verluidt is dit dezelfde kwaliteit staal die wordt gebruikt voor de productie van Rolex-horloges.

De A&Ultima SP3000 is de eerste draagbare muziekspeler die de nieuwe vlaggenschip AK4499EX DAC-chip van het Japanse AKM gebruikt. De AK4499EX heeft een HEXA DAC-structuur die digitale en analoge signaalverwerking volledig van elkaar scheidt. Er is ook een onafhankelijke dubbele audioschakeling met volledige scheiding van gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen. A&K heeft naar eigen zeggen alles uit de kast getrokken om een authentiek, ruisvrij geluid te produceren. De opgegeven S/R-verhouding is 130 dB met gebruik van de gebalanceerde uitgang. De kanaalscheiding is maar liefst 145 dB.

Aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 6125 Octa-Core-processor, draait de SP3000 een door A&K aangepaste versie van A&K's Android-gebruikersinterface. Dit is de vierde generatie van de aangepaste software. Bediening gaat met een full HD aanraakscherm dat een schermdiagonaal heeft van 5,46-inch.

De SP3000 heeft draadloze connectiviteit via WiFi en Bluetooth 5, inclusief ondersteuning van aptX HD en LDAC. Vanzelfsprekend worden alle gangbare bestandsformaten ondersteund, waaronder WAV, FLAC, AIFF, MP3, MQA en Native DSD512. De gangbare muziekstreamingdiensten kunnen ook worden gebruikt. Voorts is de SP3000 Roon Ready. A&K geeft een batterijcapaciteit op van 10 uur als naar 16-bit/44,1 kHz FLAC-bestanden zou worden geluisterd.

Voor opslag van muziek is 256 GB beschikbaar. Eventueel kan de gebruiker een microSD-kaart plaatsen tot een capaciteit van 1 TB om de omslag uit te breiden.

De koper kan kiezen voor een zwarte of zilverkleurige afwerking. Beide afwerkingen zijn duurzaam en uiteraard corrosiebestendig. Voor wat extra bescherming wordt een met de hand afgewerkte leren hoes van het Franse merk Alran meegeleverd.

Astell & Kern A&Ultima SP3000: prijs en leveringsinformatie

De A&K A&ultima SP3000 kan nu reeds worden besteld, maar het is nog niet bekend wanneer de levering zal starten. De adviesprijs is 4.299 euro. Dat past wel goed bij een horloge van Rolex.


EDITORS' CHOICE