NIEUWST+A

T+A Criterion S 230: drieweg vloerstaande transmissielijn luidspreker

Sinan Kökbugur | 28 februari 2024 | Fotografie Fabrikant | T+A

De Duitse audiofabrikant T+A heeft een nieuwe vloerstaande luidspreker aangekondigd genaamd Criterion S 230. De nieuwe Criterion S 230 heeft twee middentoners en twee woofers en een enkele tweeter. De tweeter heeft een membraan van magnesium. De levering gaat naar verwachting in de loop van april beginnen.

T+A Criterion S 230

Het in Herford gevestigde T+A elektroakustik GmbH & Co. KG (Theorie und Anwendung) heeft de vloerstaande Criterion S 230 gelanceerd die straks leverbaar zal zijn in een drietal uitvoeringen, t.w. satijnzwarte schuurlak, zilveren schuurlak en Macassar. De Criterion S 230 is tevens voorzien van T+A's Symmetric Directivity Design, dat het geluid door het gebruik van twee middentonendrivers en één tweeter zo focust dat reflecties op de vloer en het plafond worden verminderd, zo licht de fabrikant toe. Het Symmetric Directivity System is afgestemd op de nieuwe aandrijving van de magnesiumtweeter. Projectmanager Max Kirschke: “Met de nieuwe tweeter kunnen we ons unieke symmetrische directiviteitssysteem nu toegankelijk maken voor compleet nieuwe prijsklassen.”

De laagweergave is voorzien van de nieuwste generatie van de MultiResonator Transmissionline, een doorontwikkeling van de klassieke transmissielijn. De lange lijn heeft meerdere, nauwkeurig berekende multiresonatoren en maximaliseert volgens de ontwerpers de geluidsdruk in het lage frequentiebereik en verbetert het verval- en impulsgedrag.

T+A-oprichter en algemeen directeur Siegfried Amft zei tijdens de presentatie: “Met de Criterion productlijn wilden we niet alleen een technische uitdaging aangaan, maar bovenal wilden we één ding doen: ons idee van een compromisloos audiofiel afgestemde, hoogwaardige en uniek vormgegeven luidspreker bouwen, die audiofiele geluidsweergave combineert met een vooruitstrevend design.”

De tweeter heeft een diameter van 25 millimeter, de twee middentoners 150 millimeter en ten slotte zijn twee woofers gemonteerd met een diameter van 170 millimeter. De cross-over vindt plaats op 200 Hz en 2 kHz. De T+A Criterion S 230 heeft een frequentiebereik van 29 Hz tot 45 kHz. De opgegeven impedantie is vier Ohm en de gevoeligheid is 87 dB. De afmetingen zijn 106 x 24 x 48 centimeter (H x B x D) en de Criterion S 230 weegt 37,5 kilogram.

T+A Criterion S 230: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe T+A Criterion S 230 is straks verkrijgbaar in satijnzwarte schuurlak, zilveren schuurlak en Macassar. De levering zal in de loop van april gaan beginnen. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar louter ter indicatie kunnen we melden dat we een prijs van 9.500 euro per paar hebben zien staan op een Duitstalige website.

MERK

EDITORS' CHOICE