NIEUWSPMC

PMC Speakers lanceert Active Twenty5i op de Bristol Show

Sinan Kökbugur | 23 februari 2024 | Fotografie Fabrikant | PMC

Het in Groot-Brittannië gevestigde PMC Speakers heeft op de Bristol Hifi Show een nieuwe reeks actieve luidsprekers aan het publiek getoond. De nieuwe Active Twenty5i bestaat uit vier leden en is feitelijk een actieve uitvoering van de passieve Twenty5i productlijn. Er is ook een upgradekit beschikbaar voor de passieve luidsprekers.

PMC Speakers Active Twenty5i: twee monitormodellen, twee vloerstaanders

Het Engelse PMC Speakers heeft zijn wortels in de studiowereld en een rijke geschiedenis in het maken van actieve studiomonitoren. Naar eigen zeggen kunnen consumenten met de leden van de Active Twenty5i serie thuis genieten van geluid van studiokwaliteit.

De nieuwe reeks bestaat uit vier modellen, t.w. de monitormodellen Active Twenty5.21i en active Twenty5.22i en de vloerstaande modellen Active Twenty5.23i en Active Twenty5.24i. Het zijn allemaal tweeweg modellen met een cinch-ingang en een XLR-ingang. Muzieksignaal kan uitsluitend analoog worden aangeleverd.

  

Elke driver wordt aangestuurd door een afgestemde versterker met een vermogen van 100 Watt en dat is dus 200 Watt per luidspreker. PMC zegt dat de directe koppeling van versterkers aan de driver superieure controle en verhoogde transiënte respons mogelijk maakt. Er is een op maat ontworpen analoge cross-over specifiek voor elk luidsprekermodel die zorgt voor een naadloze integratie, brede spreiding en lage vervorming. Bovendien zorgt de actieve cross-over voor nauwere toleranties in componenten en hogere precisie. Al met al moet het zorgen voor meer helderheid, transparantie en een natuurlijker geluid uit de speakers, zegt PMC.

Wie de passieve voorloper van de Active Twenty5i zou bezitten zou een upgradekit kunnen aanschaffen om ook te profiteren van de naar eigen zeggen “hogere resolutie, controle en transparantie” die de actieve module met zich meebrengt. De actieve upgrademodule is afzonderlijk verkrijgbaar en past rechtstreeks in het achterpaneel van dezelfde tweewegluidsprekermodellen uit de Twenty5-reeks (21, 22, 23 en 24). PMC zegt dat de kit eenvoudig te installeren is voor zowel retailers als eigenaren door het achterpaneel en de geïntegreerde cross-over te vervangen door de nieuwe actieve module. PMC beweert dat dit in totaal vijf minuten zou duren.

PMC zegt dat het cross-overfilter van de upgrademodule een unieke instelling heeft voor elk model voor een feilloze integratie. Een eenvoudige 'modelselector'-connector wordt in de aansluiting gestoken die overeenkomt met het model luidspreker om de juiste cross-over instellingen te garanderen. zijn toegepast.

In de passieve productlijn is overigens ook een centermodel beschikbaar. Die is er in de actieve lijn nog niet.

Naar verluidt zijn de nieuwe PMC Active Twenty5i luidsprekers en de upgradekit verkrijgbaar vanaf maart of april 2024. Prijzen voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE