NIEUWSPMC

PMC lanceert 'verbeterde' luidsprekers uit de Twenty5i-serie

Sinan Kökbugur | 21 februari 2020 | Fotografie Fabrikant | PMC

De Britse luidsprekerbouwer PMC heeft tijdens de Bristol Hifi Show een verbeterde productlijn aan het publiek getoond op basis van de eerdere Twenty5-productlijn. De nieuwe zeskoppige PMC Twenty5i-productlijn – de 'i' is voor 'improved' – bestaat naast de drieweg vloerstaander Twenty5.26i en centerluidspreker Twenty5.Ci ook uit twee sets tweeweg monitorluidsprekers en twee modellen tweeweg vloerstaanders. Vanaf maart 2020 zou de levering moeten gaan beginnen.

PMC Twenty5i: verbetering van een bestaand concept

De belangrijkste veranderingen in vergelijking met de Twenty5-serie uit 2016 van de Britse luidsprekerfabrikant PMC zijn de plaatsing van een nieuwe tweeter, een opnieuw ontworpen cross-overfilter, verschillende nieuwe afwerkingen en een geborsteld in plaats van gepolijst achterpaneel. Het doel van PMC was om een opener en expressiever geluid te creëren, aldus de fabrikant.

Om dat te bereiken, is de opnieuw ontworpen tweeter afgeleid van PMC's premium Feature-productlijn. De nieuwe tweeter is een 19 mm soft-dome model met een buitenrand van 34 mm om een brede spreiding te behouden en tegelijkertijd de aansluiting naar lagere frequenties te verbeteren.

De vernieuwde cross-overfilters zijn van militaire kwaliteit. De kantelfrequentie is verlaagd van 1,8 kHz tot 1,7 kHz in de tweeweg modellen met het doel om de respons van de drivers nog meer samen te voegen. De nieuwe topologie biedt naar eigen zeggen ook meer ruimte voor de woofers om zich meer te concentreren op hun kerntaken.

De drie vloerstaande modellen hebben ook verbeteringen van hun plinten gekregen. Terwijl de plinten stevig aan de kasten werden bevestigd, zijn de hulpstukken nu schokabsorberend voor een beter trillingsbeheer. PMC zegt dat het zorgt voor enorme verbeteringen in de regeling van ongewenste resonantie. Er zijn overigens geen wijzigingen in de kastafmetingen of materialen zelf.

De PMC Twenty5.21i monitorluidsprekers verschillen van de Twenty5.22i door een 130 mm woofer in vergelijking met een 165 mm woofer. De laatste heeft ook een iets grotere kast. Het is hetzelfde verschil tussen de PMC Twenty5.23i  en de PMC Twenty5.24i vloerstanders.

PMC Twenty5i: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe Twenty5i-productlijn is vanaf maart 2020 verkrijgbaar in Groot-Brittannië en is straks verkrijgbaar in de afwerkingen eiken, walnoot en zijdewit. Een hoogglans Diamond Black uitvoering zal ook leverbaar zijn voor een meerprijs. We weten nog niet wanneer de nieuwe luidsprekers de Noordzee zullen oversteken en hoeveel ze na de oversteek zullen kosten.


MERK

EDITORS' CHOICE