NIEUWSEsoteric

Esoteric PS-01F: externe voeding voor de voorversterkertrappen van de geïntegreerde versterkers F-01 en F-02

Het Japanse audiobedrijf Esoteric heeft een externe voeding gelanceerd die is bedoeld om de interne voeding van de voorversterkertrappen in de geïntegreerde versterkers F-01 en F-02 over te nemen. De eindtrappen blijven stroom van de interne voeding krijgen, maar met de PS-01F hebben de voortrappen dus hun eigen externe voeding.

Esoteric PS-01F

De nieuwe PS-01F is externe voeding die exclusief is ontworpen voor de geïntegreerde versterkers uit de F-serie van Esoteric. De geïntegreerde versterkers F-01 en F-02, zijn ontworpen met de ontwikkelingsresultaten van de vlaggenschip Grandioso X Edition voor- en eindversterker om vanuit een enkele behuizing een uitstekende muzikale expressie te leveren. De PS-01F is een externe voeding voor de audiocircuits van de voorversterkersectie van de F-01 en F-02  en is naar eigen zeggen van de Japanse fabrikant ontworpen om de geluidskwaliteit van de F-01/F-02 verder te verbeteren.

Het is belangrijk dat het voorversterkergedeelte, dat kleine signalen verwerkt, en het eindversterkergedeelte, dat grote stromen naar de luidsprekers stuurt, niet door elkaar worden beïnvloed. Door de PS-01F aan de F-01 of F-02 toe te voegen, wordt de afvlakcapaciteit van de voorversterker aanzienlijk vergroot en duidelijk gescheiden van de hoofdgelijkrichter van de versterker, waardoor de gebruiker kan genieten van de fijnste details en dynamiek van muziek, die doet denken aan de Grandioso C1X, d.w.z. de vlaggenschipvoorversterker van Esoteric met een aparte voeding.

De PS-01F heeft een zeer stijve, robuuste, dikke aluminium paneelbehuizing met daarin een extra grote ringkerntransformator van 200VA met een afvlakcapaciteit van 2 x 27.200 μF. De behuizing staat wiebelvrij op unieke pinpoint isolatievoeten met unieke positionering van drie steunpunten. Een dikke DC-kabel met een lengte van 1,5 meter voor koppeling met de versterker wordt meegeleverd,

De afmetingen van de PS-01F zijn 146 x 128 x 353 millimeter (B x H x D, inclusief uitsteeksels) en hij weegt zeven kilogram. Het stroomverbruik is 10 Watt.

Naar verluidt komt de PS-01F vanaf april voor levering beschikbaar. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE