Pro-Ject T2 Super Phono: draaitafel met draaiplateau van glas en ingebouwde phono-versterker

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems heeft de T2 Super Phono aangekondigd, een draaitafel die is voorzien van een draaiplateau van glas en een ingebouwde phono-versterker. Feitelijk is de T2 Super Phono hetzelfde als het eerdere model T2 W, maar dan zonder draadloze functionaliteit.

Pro-Ject Audio T2 Super Phono

De nieuwste draaitafel T2 Super Phono van Pro-Ject Audio Systems heeft volgens het persbericht als doel om een hoge kwaliteit te leveren voor een toegankelijke prijs. De ontwerpers hebben hoogwaardige materialen gecombineerd met moderne esthetiek en beloven een hoge geluidskwaliteit. Tegelijkertijd is de T2 Super Phono makkelijk in gebruik, mede door de ingebouwde phono-versterker, die uiteraard overbrugbaar is.

De CNC-gefreesde plint is groter geworden vergeleken met de in 2020 gelanceerde T1-reeks om de stabiliteit te vergroten en de toonarmgeometrie te verbeteren. De aluminium toonarm is gemaakt uit één stuk en heeft een lengte van negen inch, waarbij volgens de fabrikant ook verbeterde wrijvingsarme lagers zijn toegevoegd om de toename in lengte en massa op te vangen.

Het lagersamenstel van het draaiplateau is met precisie vervaardigd volgens de strengste toleranties en bestaat uit een roestvrijstalen spindel die roteert in een even nauwkeurige bronzen bus. Hierdoor kan de nieuwe, zwaardere schotel van gehard glas ongehinderd ronddraaien bovenop de anti-resonante subschotel waaraan de lagerspindel is bevestigd.

De T2 Super Phono is verkrijgbaar in drie afwerkingen, t.w. glanzend zwart, satijnwit of walnootlaminaat. De plint is vervaardigd zonder gebruik van plastic en zonder resonante holle ruimtes, waardoor alle nadelen die gepaard gaan met plastic en/of goedkope stalen alternatieven worden opgelost.

Draaitafels in deze klasse maken doorgaans gebruik van ongereguleerde gelijkstroommotoren met onaanvaardbaar grote snelheidsschommelingen. De T2 daarentegen implementeert Pro-Ject's AC-motor met nauwkeurige snelheid, aangedreven door “Speed Box” -technologie. Wisselstroom wordt uit het stopcontact gehaald, door de voeding omgezet in gelijkstroom en vervolgens naar de DC > AC-generator gevoerd, die op zijn beurt de motor van deze nieuwe, schone en stabiele wisselstroom voorziet. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit via een perfecte snelheidsstabiliteit. Met een knopje aan de zijkant kan worden gekozen voor 33 1/3 of 45 rondjes per minuut.

De T2 Super Phono wordt zo ongeveer speelklaar geleverd want een element van Sumiko type Rainier wordt meegeleverd, evenals een hoogwaardige cinch-kabel. De T2 Super Phono wordt handmatig gebouwd in Europa.

We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE