NIEUWSLenco

Lenco L-3810: makkelijk te bedienen direct drive draaitafel incl. MM-element

Sinan Kökbugur | 19 februari 2024 | Fotografie Fabrikant | Lenco

Draaitafelmerk Lenco heeft de L-3810 aangekondigd, een draaitafel met directe aandrijving die naar verluidt is ontworpen voor DJ's en thuisluisteraars. De draaitafel is voorzien van een USB-aansluiting om vinylplaten te kunnen digitaliseren. Een element van Audio-Technica wordt meegeleverd, evenals een stofkap.

Lenco L-3810

Lenco was vroeger een grote Zwitserse draaitafelbouwer die begin jaren tachtig van de vorige eeuw ophield te bestaan. De huidige eigenaar van het woord- en beeldmerk Lenco is Commaxx International NV en Commaxx kocht de rechten op de naam in 2015.

De armkop van de L-3810 is afneembaar en er is een lampje gemonteerd om ook bij weinig licht de naald trefzeker te plaatsen. De gebruiker kan kiezen uit draaisnelheden 33 1/3 en 45 toeren per minuut en het een schuifknop kan het toerental tien procent verhoogd of verlaagd worden. Het meegeleverde MM-element is Audio-Technica type AT3600,

De toonarm is voorgemonteerd en de naalddruk en dwarsdrukcompensatie (anti-skating)  zijn instelbaar voor het geval de gebruiker een ander element zou willen monteren, Het draaiplateau is gemaakt van aluminium.

Een phono-versterker is ingebouwd en ook is een AD-converter aan boord om vinylplaten eventueel te kunnen digitaliseren. De L-3810 heeft een USB-B aansluiting zodat een computer kan worden aangesloten. Software wordt meegeleverd.

De koper krijgt een passend element bij de L-3810. Een antislipmat zit ook in het leveringspakket, net als een afneembare stofkap, stroomkabel, cinch-kabel en USB-kabel.

De Lenco L-3810 is uitslutiend leverbaar in een witte kleur en heeft een adviesprijs van net geen 300 euro.EDITORS' CHOICE