Revival Audio Atalante 4: het derde model van de Atalante-productlijn

De Franse luidsprekerfabrikant Revival Audio heeft een nieuwe vloerstaande luidspreker onthuld genaamd Atalante 4. De in het najaar van 2022 gelanceerde Atalante 3 en Atalante 5 waren de eerste producten van de Franse fabrikant en de drieweg Atalante 4 is het derde en grootste model in de Atalante-reeks.

Revival Audio Atalante 4: drieweg vloerstaande luidspreker

De Atalante 4 van de in 2021 opgerichte Franse luidsprekerfabrikant Revival Audio is een drieweg luidspreker van 1.200 x 345 x 395 millimeter (H x B x D) die 38 kilogram weegt. Volgens de ontwerpers is de Atalante 4 geschikt voor kamers met een oppervlak tussen 30 en 50 m2.

Revival Audio maakt zelf de drivers voor zijn luidsprekers De 28 millimeter RASC soft-dome tweeter bevindt zich aan de bovenkant. De tweeter beschikt ook over de gepatenteerde dempingstechnologie ARID (Anti Reflection Inner Dome) van Revival Audio, die naar verluidt meer dan 95 procent van de resonantie in de grote achterkamer absorbeert, waardoor de resonantiefrequentie op een lage 650 Hz ligt.

Daaronder zit een 135 millimeter middentoner met een fabriekseigen BSC conus. “BSC: staat voor Basalt Sandwich Construction en basalt is een zeer harde steensoort en Revival Audio heeft een fabricageproces ontwikkeld waarbij basaltvezels worden verwerkt in de conussen van de middentoners en woofers. De Atalante heeft twee woofers met een diameter van 180 millimeter. De cross-overfrequenties liggen op de 550 Hz en 3 kHz. Het filter is voorzien van Van den Hul Skyline Hybrid-kabels.

Ten slotte gebruikt Revival Audio extra grote ferrietmagneten voor zijn drivers. Dit is naar eigen zeggen milieuvriendelijker en bovendien veel goedkoper dan magneten gemaakt van neodymium. Bovendien kunnen ferrietmagneten makkelijker de warmte van de spreekspoel afvoeren.

Het opgegeven frequentiebereik van de Atalante 4 loopt van 38 Hz tot 26 kHz (op niveau -3 dB). De nominale impedantie is vier Ohm en de gevoeligheid is 89 dB (2,83 Volt / 1 meter). Volgens de ontwerpers kan een versterker vanaf 30 Watt gebruikt worden. De maximale belastbaarheid is 200 Watt.

Zoals bij alle Revival Audio-producten wordt 10 jaar garantie gegeven. De adviesprijs is net geen 3.900 euro per paar.

MERK

EDITORS' CHOICE