Revival Audio Atalante: de eerste producten van nieuwe Franse luidsprekerfabrikant

Revival Audio is een in 2021 opgerichte Franse luidsprekerfabrikant en het kersverse bedrijf heeft zijn eerste producten op de wereld gezet. De Atalante 3 en de Atalante 5 hebben een retro uiterlijk, maar hebben intussen wel moderne techniek aan boord.

Revival Audio Atalante: très bien et très chic

Revival Audio is in 2021 opgericht door de heren Daniel Emonts en Jacky Lee. Emonts is de Master Engineer en heeft naar eigen zeggen meer dan dertig jaar ervaring in de branche. Als zelfverklaarde audiofiel gaat zijn professionele ervaring terug tot de eeuwwisseling als Acoustics Engineer bij Altec Lansing, drie jaar bij Focal, Chief Design Engineer en Technical Director bij Sound Matrix Corp en IT Electronic, en meer recentelijk als Chief Acoustic Specialist bij Dynaudio. Emonts was ook verantwoordelijk voor belangrijke uitgaven en technologie van Dynaudio, waaronder de Heritage Special, Special Forty, Confidence, Contour en best-in-field tweeter Esotar3, HEXIS tech. Hij was ook verantwoordelijk voor Focal's Grand Utopia EM, Electra S en Electra Be². Jacky Lee is volgens de fabrikant een veelzijdige Taiwanese Strategist Executive die vele successen heeft opgebouwd, o.a. met Dynaudio, IBM en L'Oréal. Emonts lijkt de man van de techniek, Lee neemt zo te zien marketing en verkoop voor zijn rekening.

De eerste producten van het bedrijf omvat twee passieve luidsprekers met een uitgesproken retro uiterlijk. De Atalante 3 is een tweeweg model met een prijs van 2.390 euro per paar. De Atalante 5 is groter en is een drieweg model dat voor een bedrag van 4.490 euro per paar van eigenaar wisselt. Revival Audio kan voor beide modellen optioneel een passende stand leveren.

Revival Audio Atalante: drivers, zelf ontworpen en gebouwd

De luidsprekers zijn ontworpen en ontwikkeld en worden geassembleerd in Frankrijk. Volgens de fabrikant is elk detail helemaal opnieuw ontworpen en heeft honderden uren aan experimenten, metingen en luisteren ondergaan. Revival heeft de drivers van de luidsprekers zelf ontworpen.

Voor de weergave van hoge tonen is in beide modellen een RASC 28 millimeter soft-dome tweeter geplaatst voorzien van Revival’s zogenoemde ARID-technologie (Anti Reflection Inner Dome) waarvan het bedrijf beweert dat het, samen met het achterkamerontwerp, meer dan 95 procent van de ongewenste resonanties kan absorberen.

De Atalante 5 heeft een RASC soft-dome middentoner aan boord  met een diameter van 75 millimeter. Beide modellen zijn verder voorzien van een BSC (Basalt Sandwich Construction) woofer die in de Atalante 3 een diameter heeft van zeven inch. De Atalante 5 heeft een grotere woofer, t.w. 12 inch.

De Atalante 3 heeft volgens de fabrikant een nominale impedantie van zes Ohm (met een minimum van 4,4 Ohm bij 175 Hz) en een geclaimde frequentierespons van 44 Hz tot 22 kHz (+/-3db).

De drieweg Atalante 5 wordt aanbevolen voor kamers van 30 tot 60 vierkante meter en pakt natuurlijk wat lager op, t.w. bij 28 Hz. Cross-overfrequenties liggen op 450 Hz en 3,5 kHz. De Atalante 5 heeft een nominale impedantie van vier Ohm en een minimale impedantie van 3,2 Ohm bij 110 Hz.

Verkoop gaat vooralsnog uitsluitend via de website van Revival Audio. Meer weten? Kijk dan op de website van de Franse fabrikant.

MERK

EDITORS' CHOICE