NIEUWST+A

T+A R 2500 R Multi Source Receiver: voeg luidsprekers toe en het feest kan beginnen

Sinan Kökbugur | 14 februari 2024 | Fotografie Fabrikant | T+A

De Duitse audiofabrikant T+A heeft de T+A R 2500 R Multi Source Receiver gelanceerd. Het nieuwe apparaat is een geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen, een CD-loopwerk en netwerkspeler in een zwarte of aluminiumkleurige behuizing, De gebruiker hoeft dus alleen een set passieve luidsprekers aan te sluiten. Er kunnen zelf twee paar luidsprekers worden aangesloten.

T+A R 2500 R Multi Source Receiver

De basis van de nieuwe R 2500 R van T+A (Theorie und Anwendung, voluit “T+A elektroakustik GmbH & Co. KG”) is een geïntegreerde klasse AB versterker die 140 Watt per kanaal aan acht Ohm en 250 Watt per kanaal aan vier Ohm kan leveren. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 0,5 Hz tot 150 kHz.

Aan ingangen geen gebrek. De gebruiker heeft twee stereo cinch-ingangen, een XLR-ingang en een drietal digitale ingangen (2 x optisch, 1 x coaxiaal cinch). Voor aansluiting van een TV zijn twee HDMI-ingangen beschikbaar een enkele HDMI-uitgang met ondersteuning van ARC.Verbinding met een netwerk kan worden gelegd met een UTP-kabel (RJ45) of via WiFi. De R 2500 R heeft een USB-B aansluiting om muzieksignaal van een computer te kunnen ontvangen en twee USB-A poorten voor aansluiting van een USB-opslagmedium.

DA-conversie van PCM-signaal wordt uitgevoerd door Double-Differential Quadruple Converters met vier 32-Bit Sigma-Delta DAC-chips per kanaal die PCM-signaal tot 768 kHz kunnen converteren. Voor DSD gebruikt T+A zijn eigen 1-bit DSD DA-converter, die een native bitstream tot DSD512 mogelijk maakt.

Een T+A-signaalprocessor biedt synchrone upsampling met vier selecteerbare oversampling-algoritmen, namelijk FIR kort, FIR lang, Bezier/IIR of Bezier. Het einde van de signaalconversie is een fase-lineair Bessel-filter van de 3e orde, schakelbaar met een afsnijfrequentie van 60 of 120 kHz, zoals T+A zelf uitlegt.

Opvallend is de aanwezigheid van twee paar luidsprekeraansluitingen. Met knopjes op de voorkant kan worden gekozen voor het ene paar, het andere paar of beide paren tegelijkertijd. Op de voorkant zijn VU-meters gemonteerd, naast het monochrome informatiescherm. Aan de voorzijde bevindt zich ook een hoofdtelefoonaansluiting in de vorm van een symmetrische 4,4 millimeter Pentaconn.

T+A R 2500 R Multi Source Receiver: derde generatie streaming-architectuur

De T+A R 2500 R Multi Source Receiver is voorzien van de nieuwste (en derde generatie) T+A Audiophile Streaming Architecture, ook wel bekend als de T+A ASA G3. De focus ligt vooral op UPnP, waarvan bekend is dat het de enige daadwerkelijk brede industriestandaard is op het gebied van streaming. In dit opzicht is de T+A R 2500 R Multi Source Receiver ontworpen als een DLNA-gecertificeerde UPnP- en UPnP AV-streamingclient. Verder is er ondersteuning van Apple AirPlay 2, Tidal Connect en Spotify Connect. De R 2500 R draagt het certificaat Plays with Audirv?na en is Roon Ready.

Diensten zoals Deezer, Qobuz, HRA Streaming van Highresaudio, Amazon Music of Airable Radio voor internetradio en podcasts zijn ook beschikbaar via de bijbehorende app , t.w. de T+A MusicNavigator G3-app voor Apple iOS en Google Android.

Streaming is ook mogelijk via Bluetooth, waarbij gebruik wordt gemaakt van de codeces SBC, AAC en aptX en aptX HD, zodat signaaloverdracht tot Hi-res audio met minimaal 24 bit en 48 kHz mogelijk is.

T+A R 2500 R: CD, radio en optioneel een phono-versterker

Een losse CD-speler is niet nodig want de T+A R 2500 R heeft een slot-in CD-loopwerk aan boord. De radioliefhebber heeft naast internetradio ook de beschikking over een FM-tuner en DAB.

Optioneel kan een phono-versterker worden ingebouwd. Of de gebruiker moet een losse phono-versterker gebruiken.

T+A R 2500 R: nieuw bedieningsconcept

De T+A R 2500 R Multi Source Receiver is volgens de fabrikant het eerste toestel voorzien van een compleet nieuw bedieningsconcept, dat in de toekomst in alle nieuwe apparaten zal worden gebruikt. Met de vier broncategorieën en dus vier knoppen behoren dubbele toewijzingen tot het verleden. Elke bron is snel en eenvoudig toegankelijk via een combinatie van knoppen en menubediening en de menustructuren zijn herzien en platter gemaakt. Ook het instellingenmenu is altijd met één knop te bereiken.

De afmetingen van de in een aluminium behuizing gestoken T+A R 2500 R zijn 46 x 40,5 x 16,5 centimeter (B x D x H) en het gewicht is 14 kilogram. De behuizing is geanodiseerd in zilver of zwart.

T+A R 2500 R: prijs en leveringsinformatie

De T+AR 2500 R Multi Source Receiver is al voor het eerst gepresenteerd tijdens de High End audiobeurs in München in 2023 en had in het najaar van 2023 al op de markt moeten verschijnen. Na enige vertraging zal de R 2500 R naar verluidt binnenkort verkrijgbar zijn. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar louter ter indicatie kunnen we melden dat we een prijs van 14.500 euro op een Duitstalige website hebben zien staan.

MERK

EDITORS' CHOICE