NIEUWSKeces

Keces Ebravo Streamer: betaalbare streamer met digitale uitgangen

De in Taiwan gevestigde audiofabrikant Keces Audio heeft de Ebravo Streamer aangekondigd, een betaalbare streamer die onderdeel is van de Essential Series. De Ebravo Streamer heeft geen DA-converter aan boord.

Keces Ebravo Steamer

De Keces Ebravo Streamer heeft een matzwarte metalen behuizing en meet 220 x 220 x 66 millimeter. De voeding komt van een externe adapter.

Muzieksignaal komt binnen via bedraad LAN (RJ45 Ethernet), Wi-Fi (IEEE 802.11ac), Bluetooth 5.1 en USB. Deze laatste is bedoeld voor aansluiting van een USB-opslagmedium. De Ebravo kan gebruikt worden als UPnP en verder worden het gebruik van Spotify Connect en Tidal Connect ondersteund. De Ebravo Streamer kan audiogegevens afspelen in de formaten MP3, AAC, ALAC, APE, FLAC, WAV, WMA, Ogg Vorbis en AIFF, tot 24 bit en 192 kHz. De gebruiker heeft een grote vrijheid als het gaat om de keuze voor een app, zowel voor iOS als Android. Keces heeft ook ee eigen app namelijk de 4STREAM app voor Apple iOS en Google Android. Met behulp van deze app zijn ook de diensten Qobuz en iHeartRadio beschikbaar en heb je toegang tot content die rechtstreeks op de smartphone zelf is opgeslagen, of op een centrale opslagoplossing en verschillende clouddiensten.

Muzieksignaal komt naar buiten via een optische aansluiting, een coaxiale cinch-aansluiting en een AES/EBU- aansluiting. Op het front is een informatieschermpje geplaatst dat twee regels tekst met informatie kan weergeven. Nee, weergave van albumhoesjes is niet mogelijk. Op het front zijn ook een drietal knopjes geplaatst, t.w. een aan/uitknop, een bronkeuze knop en een knop om de verlichting van het display te dimmen.

Een externe 12 Volt DC 1 A voedingsadapter wordt meegeleverd. Volgens de fabrikant biedt de optioneel te verkrijgen P6 Lineaire Voeding een verbetering van de geluidskwaliteit  van de Ebravo Streamer.

We weten niet wanneer de levering van start gaat. Ook hebben wij nog geen offici√ęle prijsinformatie voor de Benelux vernomen maar op Nederlandse en Duitse websites zien wij een prijs van net geen 600 euro genoteerd staan.


EDITORS' CHOICE