NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic bestaat 100 jaar en presenteert DT 770 PRO X Limited Edition

De Duitse fabrikant van hoofdtelefoons en microfoons Beyerdynamic viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. Ter gelegenheid van dit heugelijke jubileum presenteert het bedrijf een over-ear hoofdtelefoon genaamd DT 770 PRO X Limited Edition. En ja, de oplage is gelimiteerd.

Beyerdynamic DT 770 PRO X Limited Edition

De in de fabriek van Beyerdynamic in de Duitse plaats vervaardigde jubileum hoofdtelefoon breidt de functionaliteit van de bestaande DT 770 PRO uit met de nieuwste drivertechnologie en een afneembare kabel voor optimale draageigenschappen. Sinds de marktintroductie halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw is de DT 770 PRO de eerste keuze van Beyerdynamic op het gebied van professionele studiohoofdtelefoons. Naast de geluidskwaliteit waarderen muzikanten en producers wereldwijd de lange levensduur en het hoge draagcomfort. Met de DT 770 PRO X Limited Edition markeert Beyerdynamic nu de volgende stap in de succesvolle hoofdtelefoonserie.

Het speciale model is gebaseerd op de geluidssignatuur van de DT 770 PRO. Hiervoor is de krachtige dynamische geluidstransducer STELLAR.45 verantwoordelijk, sinds 2021 aanwezig in studiohoofdtelefoons DT 700 PRO X en DT 900 PRO X. De drie meter lange afneembare kabel inclusief mini XLR-stekker biedt ook meer flexibiliteit.

Nieuw is ook de geïntegreerde fontaneluitsparing in de hoofdband, die mogelijk pijngevoelige plekken op het hoofd beschermt en zo voor een bijzonder hoog comfortniveau zorgt. De drukkracht van de hoofdband ligt tussen 3,5 en 5,5 N. De nominale impedantie is 48 Ohm. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 40 kHz. De DT 770 PRO X Limited Edition weegt 305 gram, zonder kabel.

Zoals typisch is voor de studiohoofdtelefoons van Beyerdynamic, kunnen zowel de hoofdband als de velours oorkussens indien nodig worden vervangen. Visueel gezien lijdt het geen twijfel dat de Limited Edition een eerbetoon is aan de DT 770 PRO. Een in zilver reliëf uitgevoerd jubileumembleem verwijst naar het bereiken van de leeftijd van honderd jaar van de Duitse fabrikant.

De adviesprijs is net geen 200 euro.


EDITORS' CHOICE