NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio Mezzo CSC: krachtige (en prijzige!) drieweg centerluidspreker

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Wilson Audio heeft de Mezzo CSC aangekondigd, een forse en zware drieweg centerluidspreker. De koper kan kiezen uit een heleboel kleuren en afwerkingen. De Mezzo CSC weegt ruim 90 kilogram dus neerzetten is wel even een dingetje.

Wilson Audio Mezzo CSC: Convergent Synergy Carbon

Onlangs heeft Wilson Audio het centermodel WASAE uitgebracht. De nu aangekondigde Mezzo CSC is in alles nog een stapje hoger en vervangt de vorige vlaggenschip centerluidspreker de Mezzo CS.

De behuizing van de Mezzo CSC bevat het geavanceerd fabriekeigen X-materiaal dat is gebruikt voor kastversteviging. Wilson Audio’s zogenoemde S-materiaal is een mix van materialen die een stabiel en resonantiearm koppeloppervlak vormen voor de middentoner. De CSC tweeter is verstelbaar en zit in een eigen afgesloten behuizing. Hierdoor kunnen gebruikers de uitlijning van het middenkanaal aanpassen aan elke installatieomgeving, ongeacht de hoogte van de plaatsing van de Mezzo CSC. De verstelbare tweetermodule verbetert de luisterervaring door de CSC-tweeter af te stemmen op de middentonen en woofers voor een nauwkeurigere tijduitlijning, ongeacht de luisterpositie.

Wilson Audio’s Convergent Synergy Carbon (CSC) tweeter is overigens oorspronkelijk ontworpen voor de vloerstaande Alexx V en vervolgens opgenomen in het ontwerp van de modellen Alexia V en Sasha V. De tweeter lijkt nu in steeds meer modellen te worden geplaatst. De CSC-tweetercomponenten zijn 3D-geprint door Wilson Audio.

Aan de cross-over is de nodige aandacht besteed. De componenten van de cross-over omvatten o.a. de zelfontwikkelde  AudioCapX-WA-condensatoren. De condensatoren zijn bij Wilson Audio naar eigen zeggen specifiek voor dit product met extreem nauwe toleranties gewikkeld, waardoor de resolutie op laag niveau wordt verhoogd.

De hoofdkast onder de behuizing van de tweeter omvat twee horizontale woofers, elk aan weerszijden van de middentoner. De middenoner zit in zijn eigen afgesloten compartiment. De woofers werken in een basreflex systeem. De techniek van de middentoner is afkomstig uit de Chronosonic XVX en beschikt over dezelfde zeven inch Alnico (aluminium-nikkel-kobalt) QuadraMag configuratie gekoppeld aan een S-materiaal schot.

De Mezzo CSC Center voorzien van luidsprekeaansluitingen die geschikt zijn voor bananenstekkers en vorkjes.

De levering van de Wilson Audio Mezzo CSC begint naar verluidt op 22 december a.s. dus hij zou nog net onder de kerstboom kunnen liggen. De prijs is afhankelijk van de gekozen uitvoering en prijsinformatie is nog niet bekend gemaakt voor de Benelux.

Wilson Audi Mezzo CSC: technische specificaties

 • Behuizingstype: poort aan de voorzijde voor de basreflex woofers, middentoner en tweeter ieder in een eigen afgedichte behuizing
 • Woofers: 2 x 20,32 centimeter papierpulp conus
 • Middentoner: 1 x 17,78 centimeter papierpulpcomposiet
 • Tweeter: 1 x 2,54 centimeter silk dome
 • Gevoeligheid (1 Watt / 1 meter / 1 kHz): 89 dB
 • Nominale Impedantie: vier Ohm
 • Minimale impedantie: 2,66 Ohm bij 687 Hz
 • Minimaal versterkervermogen: 25 Watt
 • Frequentiebereik: 19 Hz tot 32 kHz +/- 3 dB (gemiddelde kamerrespons)
 • Afmetingen zonder spikes (H x B x D): 45,70 x 78,74 x 56,47 centimeter
 • Gewicht: 90,72 kilogram


EDITORS' CHOICE