NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio lanceert WASAE Center Channel Speaker

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Wilson Audio heeft een nieuwe centerluidspreker gelanceerd genaamd WASAE Center Channel Speaker. De nieuwe centerluidspreker is relatief betaalbaar afgezet tegen het portfolio van Wilson Audio. De koper heeft heel veel keus als het gaat om de afwerking van de buitenkant.

Wilson Audio WASAE Center

De nieuwste toevoeging aan de Wilson-serie is de Wilson Audio Special Applications Engineering (WASAE) Center Channel Speaker . De WASAE-kast bevat geavanceerd X-materiaal (gebruikt voor kastversteviging) en S-materiaal. Dat is een mix van materialen die een stabiel en resonantiearm koppeloppervlak vormen voor de middentoner voor een nauwkeurige beheersing van trillingen en resonantie.

De WASAE Center heeft dezelfde Convergent Synergy MK5-tweeter als in de grote vloerstaande WAMM Master Chronosonic. De nieuwe middenluidspreker is volgens de fabrikant ontworpen om dezelfde lineaire hoogfrequente weergave en harmonische nuance te leveren die te vinden is in zijn grotere broers en zussen. De gebruikte middentoner/woofer is dezelfde als in de Alexx V, SabrinaX en de muurhangende Alida.

De componenten van de cross-over van de WASAE Center omvatten Wilson's nieuwe AudioCapX-WA- condensatoren. De condensatoren zijn bij Wilson Audio specifiek voor dit product met extreem nauwe toleranties gewikkeld, waardoor volgens de ontwerpers de resolutie op laag niveau wordt verhoogd.

Wilson Audio WASAE Center: technische specificaties 

  • Behuizingstype: X-materiaal / S-materiaal / basreflexpoort aan de achterkant
  • Middenwoofers: 2 x 14,61 centimeter
  • Tweeter: 2,54 centimeter
  • Gevoeligheid: 88 dB (1 Watt / 1 meter / 1 kHz)
  • Nominale impedantie: vier Ohm
  • Minimale impedantie: 3,9 Ohm bij 198 Hz
  • Minimaal versterkervermogen: 20 Watt
  • Frequentiebereik  (+/- 3 dB): 65 Hz tot 31 kHz
  • Afmetingen (H x B x D, zonder spikes): 19,62 x 67,95 x 33,46 centimeter
  • Gewicht: 25,85 kilogram

Het vijf standaard kleurenafwerkingen zijn is Galaxy Grey, GT Silver, Quartz, Carbon en Medio Grigio. Voor het overige zijn er nog 14 upgrade kleuren en 10 premium kleuren. En aparte wensen van de klant zijn bespreekbaar.

Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.

Ten slotte, de WASAE Center is niet de duurste centerluidspreker van Wilson Audio. Wie een krachtiger model zou willen hebben kan kijken naar de drieweg Wilson Audio Mezzo CS (hieronder) voor de weergave van het middenkanaal.


EDITORS' CHOICE