NIEUWSAavik

Aavik Acoustics Streamer DAC SD-880: de eerste DA-converter met streaming functies van Aavik

Sinan Kökbugur | 01 december 2023 | Fotografie Fabrikant | Aavik

Audio Group Denemarken, moederbedrijf van audiomerk Aavik Acoustics, heeft de lancering aangekondigd van de Aavik Streamer DAC SD-880, het nieuwste lid van de vlaggenschip 880-productlijn en tevens de allereerste streaming DAC van het Deense hifimerk. Het nieuwe apparaat is naar eigen zeggen het resultaat van de unieke samenwerking van Michael Børresen's technische vaardigheden en de uitzonderlijke ontwerpcapaciteiten van Flemming Erik Rasmussen.

Aavik Acoustics Streamer DAC SD-880

De Aavik SD-880 creëert ongekende, authentieke en levensechte muzikale ervaringen. De ontwerpers streven naar eigen zeggen naar de ultieme authentieke muziekweergave en perfectie. De Aavik SD-880 is ontworpen om de volgens de fabrikant opdringerige “digitale handtekening” van muziek te elimineren, het niveau van ongewenste ruis te beperken, de datastroom en de resonantiecontrole te verbeteren . Als gevolg hiervan biedt de Aavik SD-880 luisteraars die muziek streamen een unieke en totaal meeslepende muziekervaring, aldus het persbericht.

Wat de Aavik SD-880 zo uitzonderlijk maakt, is een nieuwe en revolutionaire in eigen huis ontwikkelde en vervaardigde Non-switching Continuum Processing DAC, in combinatie met Aavik's meest geavanceerde streamertechnologie, ruisonderdrukkingstechnologieën en behuizingsontwerp. “In onze zoektocht om het volledige akoestische potentieel van muziek te ontsluiten, hebben we ontdekt dat de voornaamste oorzaak van deze besmettende “digitale handtekening” het gebruikelijke schakelproces is dat inherent is aan traditionele DAC-circuits,” zo vertelt hoofdontwerper Michael Børresen.

De Aavik Non-Switching Continuum Processing DAC  is gebaseerd op een methode waarbij het digitale signaal wordt opgesampled tot een verbazingwekkende 22 MHz en naadloos wordt omgezet naar een analoog signaal, waardoor een ononderbroken continuüm van signalen behouden blijft zonder dat er gebruik hoeft te worden gemaakt van schakelarrays. Deze methode van DA-conversie resulteert in een schat aan signaalinformatie op detailniveau. Aavik slaagde erin de positieve akoestische synergieën tussen de innovatieve Non-switching Continuum Processing DAC en de nieuwe Aavik Streamer te ontsluiten.

Natuurlijk is de Streamer DAC SD-880 gebouwd met gebruik van het hoogwaardige materiaal en de elektronische componenten die de 880-vlaggenschipserie kenmerken. Hij is gebouwd als een tank. De afmetingen zijn 510 x 580 x 177 millimeter (B x D x H) en hij weegt 33 kilogram.

De Aavik Streamer DAC SD-880 heeft een adviesprijs van 67.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE