NIEUWSCanton

Canton Townus 100: vloerstaand vlaggenschip van de Townus-vloot

De Duitse luidsprekerfabrikant Canton heeft de vloerstaande Townus 100 gelanceerd. Tot het verschijnen van de Townus 100 was de Townus 90 het vlaggenschip. Nu is dat dus de Townus 100 geworden. De koper kan kiezen uit de afwerkingen zwart, wit en walnoothout.

Canton Townus 100

Ongeveer twee jaar geleden heeft de Duitse luidsprekerbouwer Canton de Townus-productlijn gelanceerd. Canton wilde hiermee een moderne maar vooral betaalbare productlijn van luidsprekers neerzetten voor zowel muziekliefhebbers als bezitters van een thuisbioscoop systeem.

Lees ook onze recensie over de Canton Townus 90, tot de komst van de Townus 100 het vlaggenschip van de Townus-productlijn.

De Townus 100 heeft natuurlijk veel van de eigenschappen van zijn kleinere broertjes en zusjes. De middentoner heeft een diameter van 174 millimeter en een conus van titanium. De 25 millimeter keramische tweeter speelt volgens de ontwerpers een grote rol in de krachtige weergave. De driverbezetting wordt afgerond door twee woofers met een conus van titanium met een diameter van 192 millimeter. De Townus 100 meet 27 x 110 x 37 centimeter (B x H x D).

De behuizing heeft een basreflexpoort aan de onderkant. Door plaatsing aan de onderkant is plaatsing van de luidspreker relatief makkelijk. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 40 kHz.

Canton Townus 100: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Canton Townus 100 is leverbaar in zwart hoogglans, wit satijnmat en elegant walnootfineer. De prijs per stuk is net geen 1.600 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE