NIEUWSTriangle

Triangle Borea Connect BR02 en BR03: vernieuwde actieve draadloze luidsprekers

De Franse luidsprekerfabrikant Triangle heeft zijn actieve Borea-luidsprekers herzien. De BR02 Connect en BR03 Connect zijn nog steeds actieve master/slave-systemen, maar Triangle heeft de nieuwe versies voorzien van een HDMI-ARC poort en een USB-aansluiting. Dat is handig voor gebruik op een bureau. De koper kan kiezen uit verschillende kleuren.

Triangle Borea Connect

De nieuwe Triangle Borea Connect BR02 en BR03 zijn de opvolgers van de Borea Active BR02 BT en BR03 BT die circa anderhalf jaar geleden op de markt zijn gekomen. De nieuwe versies lijken veel op de vorige modellen, maar de functionaliteit is uitgebreid.

De eerste opvallende toevoeging is die van een HDMI-poort. Steeds meer stereo-apparatuur, d.w.z. versterkers en actieve luidsprekers, zijn voorzien van een HDMI-poort omdat gebruikers geen behoefte hebben aan een meerkanaals versterker maar intussen wel het geluid van hun platte televisie willen verplaatsen naar een set luidsprekers die een paar meter uit elkaar staan. Als de Triangle Borea luidsprekers zijn ingesteld kunnen de luidsprekers worden bediend via de meegeleverde afstandsbediening in de doos of rechtstreeks via de afstandsbediening van de televisie, dankzij CEC-ondersteuning.

De tweede toevoeging is een USB-ingang type B, zodat de luidsprekers kunnen worden verbonden met een computer. Dat is handig voor wie de luidsprekers op zijn bureau zou willen gebruiken. Met name de compacte Borea Connect BR02 zou daarvoor in aanmerking komen. Beide modellen gebruiken de DAC ESS 9018K2M-chip, die een maximale PCM-sampling van 32-bit/384kHz en native DSD256 mogelijk maakt.

De andere functies en aansluitingen van de vorige modellen zijn gebleven. Zo heeft de Borea Connect een ingebouwde phono-versterker ter aansluiting van een draaitafel. Triangle is ook blijven samenwerken met de Oostenrijkse fabrikant Pro-Ject Audio Systems om een bundel aan te bieden met een draaitafel voor een compleet systeem. Dan is er natuurlijk ook nog Bluetooth-connectiviteit versie 5.0 met ondersteuning van aptX HD Low Latency tot 24-bit/48kHz en coaxiale en optische digitale ingangen naast een cinch-aansluiting voor het kunnen toevoegen van een subwoofer.

De BR02 Connect heeft een vijf inch middentoner/woofer met een conus van natuurlijk cellulosepapier en een EFS-golfgeleiderstof-tweeter, aangedreven door 2 x 50 Watt klasse D-versterking, terwijl de grotere BR03 Connect een 6,5-inch driver heeft, aangedreven door 2 x 60 Watt klasse D-versterking. Alle elektronica is ondergebracht in de master-luidspreker die met een kabel moet worden verbonden met de passieve slave-luidspreker.

Ten slotte, de aangeboden kleuren zijn iets veranderd. Triangle biedt nu een nieuwe kleur Oak en Blue aan naast de opties Black, Cream, Green en Light Oak. Mocht je je afvragen wat het verschil tussen de twee is: de Oak-kleur heeft een donkerdere kast dan de Light Oak, hoewel beide modellen hetzelfde frontpaneel hebben. Wat de nieuwe blauwe kleur betreft, zijn het klankbord en het frontpaneel in dezelfde tint blauw als voorheen, hoewel de kast ook donkerder is geworden in vergelijking met de vorige Borea BT-luidsprekers.

De Triangle Connect BR02 heeft een adviesprijs van 549 euro voor een set bestaande uit een master en een slave. De Connect BR03 Connect kost 649 euro, eveneens voor een set.

MERK

EDITORS' CHOICE