NIEUWSTriangle

Triangle Borea Active: actieve draadloze monitorluidsprekers

De Franse luidsprekerbouwwer Triangle heeft twee nieuwe actieve luidsprekermodellen aan de Borea-productlijn toegevoegd. De nieuwe BR02 BT en BR03 BT zijn master/slave-systemen die muzieksignaal draadloos of via een kabel aangeleverd kunnen kringen en volgens de fabrikant makkelijk zijn in installatie en gebruik. De koper kan kiezen uit verschillende uitvoeringen.

Triangle BR02 BT en BR03 BT

De nieuwe tweeweg luidsprekers van Triangle worden per set verkocht. Het zijn immers master/slave-systemen waarbij versterkers en verbindingselektronica voor beide luidsprekers zich in de ene luidspreker bevinden. De andere luidspreker is passief en wordt verbonden met een kabel met het actieve exemplaar.

Hoewel deze nieuwe modellen grotendeels vergelijkbaar zijn met hun passieve broertjes, zijn er dus ook nieuwe functies zoals Bluetooth 5.0 aptX met lage latentie in de mix met audioverwerking tot een resolutie van 24-bit/48 kHz. Dit biedt een moderne draadloze verbinding met een groot aantal bronnen. Ook bronnen met eenbekabelde verbinding kunnen worden aangesloten. De Borea-modellen hebben zelfs een draaitafelingang voor mm-elementen. In combinatie met de kenmerkende stijl en het vakmanschap van de ervaren fabrikant, inclusief het gebruik van een DVAS-systeem om trillingen te absorberen, zegt het bedrijf dat de nieuwkomers “zijn ontworpen om zowel de oren als de ogen te verrassen.”

De BR02 BT is de kleinste van de twee BT-luidsprekers, met twee versterkers van 50 Watt, een tweeter van 25 mm en een 5,25-inch midrange/basdriver. Het opgegeven frequentiebereik is 51 Hz tot 22 kHz (+/- 3 dB).

De BR03 BT kan 60 Watt per kanaal leveren en heeft een grotere 6,5-inch mid-bass driver, samen met dezelfde EFS-stof dome-tweeter en ontwerp met poorten aan de achterkant. De BR03 BT heeft een opegegeven frequentiebereik van 47 Hz tot 22 kHz (+/- 3 dB). Triangle beveelt een oppervlakte van 40 vierkante meter aan. Voor de BR02 BT is dat 25 vierkante meter).

Naast hun geheel nieuwe draadloze opties, worden de luidsprekers ook geleverd met optische en coaxiale digitale ingangen en hebben ze een speciale uitgang voor het aansluiten van een subwoofer, samen met mini-jack en analoge cinch-ingangen.

De nieuwe luidsprekers hebben een 'retro-chic' ontwerp en kunnen worden geleverd in een verscheidenheid aan zwarte, crème, eiken en licht eiken afwerkingen om aan de persoonlijke smaak, opstelling of inrichting te voldoen.

Triangle BR02 BT en BR03 BT: prijzen en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE