NIEUWSSonus faber

Sonus faber Lumina II Amator en Lumina V Amator: verbeterde cross-over

De Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber heeft Amator-versies uitgebracht van zijn bestaande modellen Lumina II en Lumina V. De Lumina II Amator en Lumina V Amator hebben een nieuw cross-overfilter gekregen dat is voortgekomen uit de ontwikkeling van de cross-over in de Homage-productlijn.

Sonus faber Lumina Amator

“Amator” is een suggestieve naam, die alle speciale modellen van Sonus faber heeft gekenmerkt en is synoniem geworden voor uniciteit. De Italiaanse fabrikant belooft voor alle Amator-modellen een spannende en boeiende luisterervaring.

Amator-crossovers zijn ontworpen dankzij kennis en ervaring die is opgedaan bij de ontwikkeling van de nieuwe Homage-productlijn. Veel van de oplossingen die door de nieuwe speciale modellen worden gebruikt, zijn afgeleid van die van de Amati G5 en Guarneri G5, zoals de IFF-schakelingen en de fasecoherente filosofie, die zorgt voor een perfecte weergave van het virtuele geluidsbeeld in drie dimensies. De nieuwe filters bieden ook een hogere resolutie en een rigoureuzere en coherentere weergave.

De frequentie van het cross-overfilter van de Lumina II Amator is nu maximaal 2.6 kHz en dat is een verschil van +800 Hz vergeleken met de Lumina II. Voor de Lumina V Amator is de frequentie van de cross-over nu maximaal 2,85 kHz en dat is een verschil van +250 Hz vergeleken met de reguliere Lumina V.

Lees ook onze recensie over de “gewone” versies van de Lumina II en de Lumina V.

Sonus faber Lumina II Amator en Lumina V Amator

De nieuwe luidsprekers zijn verkrijgbaar met een front in de uitvoeringen rood, wengé en walnoot in een visgraatmotief. De adviesprijzen per stuk zijn als volgt.

Sonus faber Lumina II Amator:    749,50 euro
Sonus faber Lumina V Amator: 1.749,50 euro

MERK

EDITORS' CHOICE