Pro-Ject Audio Perspective Final Edition: een transparante draaitafel en eerbetoon aan de jaren negentig

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio heeft een nieuwe draaitafel genaamd Perspective Final Edition gelanceerd. De oplage van deze transparante draaitafel is gelimiteerd tot 400 exemplaren. De Perspective Final Edition is volgens de fabrikant een eerbetoon aan de Pro-Ject 6.9 Perspective uit de jaren negentig van de vorige eeuw.

Pro-Ject Audio Perspective Final Edition

De nieuwe Pro-Ject Audio Perspective Final Edition is voorzien van een transparant chassis. De originele transparante Pro-Ject 6.9 Perspective markeerde in de jaren negentig van de vorige eeuw de overstap van Pro-Ject naar hoogwaardige draaitafels, voortbouwend op het commerciële succes van de Pro-Ject 1 en 2, waardoor de maker in een hogere prijscategorie terechtkwam. De kern van het ontwerp was destijds een geïsoleerde methodologie, d.w.z. de 6.9 Perspective had een toonarm en draaiplateau gemonteerd op een subchassis geïsoleerd van het hoofdchassis. Deze isolatietechniek houdt trillingen weg bij de naald die de groeven van de plaat afleest. Dit is kort samengevat de blauwdruk voor de Pro-Ject Perspective Final Edition 2023.

Meer in bijzonder, de nieuwe Final Edition-versie is voorzien van een ontkoppeld subchassis en drie verstelbare veren die voorkomen dat trillingen de naald bereiken. Bovendien rust het allemaal op een drietal in hoogte verstelbare aluminium spikes die zijn ontworpen om het contactoppervlak te verkleinen en trillingen te minimaliseren. Het aluminium draaiplateau met TPE-demping dat een diameter heeft van 300 millimeter zit op een zeer nauwkeurige roestvrijstalen as in bronzen bussen en wordt aangedreven door een riem die wordt aangedreven door een elektronisch geregelde motor met twee snelheden. De gebruiker kan kiezen tussen 33 1/3 en 45 rondjes per minuut. De snelheidsafwijking is kleiner dan 0,25 procent.

Verder heeft de Perspective Final Edition vergulde cinch-aansluitingen en een koolstofvezel toonarm uit één stuk met een effectieve lengte van 230 millimeter met een volledig instelbare azimut en verticale volghoek. De levering is inclusief een element van Ortofon type 2M Bronze. Ook een stofkap wordt meegeleverd.

Pro-Ject Audio Perspective Final Edition: prijs en leveringsinformatie

De Pro-Ject Audio Systems Perspective Final Edition is in oplage beperkt tot 400 stuks. De adviesprijs is net geen 1.400 euro. Kopers van de Perspective Final Edition ontvangen een persoonlijk eigendomscertificaat. Ze kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met Pro-Ject om een persoonlijk plaatje met serienummer voor hun exemplaar aan te vragen.

MERK

EDITORS' CHOICE